Metoda ACCIDENTUL: două cazuri într-o singură zi

La data de 28.10.2018, în jurul orei 15.00, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 76 de ani, din municipiul Constanța, cu privire la faptul că a fost apelat pe telefonul fix, de către o femeie, care s-a recomandat ca fiind cuscra sa, informând-o că a suferit un accident și este la spital.

Pentru efectuarea unei operații i s-a adus la cunoștință că ar fi nevoie de o sumă de bani.

Bătrâna a oferit 7.600 de lei unui bărbat necunoscut care s-a prezentat la domiciliul său.

La data de 29.10.2018, în jurul orei 03.00, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție au fost sesizați de către o altă femeie, de 71 de ani, care le-a spus că a fost apelată pe telefonul fix, de către o femeie, care s-a recomandat ca fiind cumnata sa, informând-o că a suferit un accident și este la un spital din București.

Pentru efectuarea unei operații i s-a adus la cunoștință că ar fi nevoie de suma de 15.000 de euro.

Bătrâna și-a dat seama că poate fi victima unei infracțiuni de înșelăciune și nu a dat curs invitației, anunțând de urgență organele de poliție.

Polițiștii constănțeni au deschis anchete în cele două cauze pentru identificarea autorilor, depistării acestora și tragerea lor la răspundere penală.

Recomandări ale polițiștilor

Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor ,,rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.

Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.

Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Stelian Ion, USR: „O să fie mai rău ca înainte de 1989”

lun oct. 29 , 2018
Stelian Ion, deputat USR de Constanța, a declarat că, din cauza modificărilor codurilor penale, în România va fi mai rău ca înainte de 1989, în ceea ce privește siguranța cetățenilor. Acesta spune că este grav că aproape 100 de articole din proiecte de lege privind modificarea codului penal și codului […]
ion stelian, usr

V-ar putea interesa și: