10 băncuțe dintr-o mie au fost vandalizate. De ce nu se instalează camere de supraveghere? Poliția le cere din 2005!

băncuțe vandalizate constanța
Una din cele 10 bănci vandalizate din Constanța

Primăria Constanța spune că 10 băncuțe din 1.000, cât a instalat în total, au fost vandalizate de la începutul anului.

Cel mai recent caz a avut loc în parcul Tăbăcărie, iar autorii sunt necunoscuți. Primăria a anunțat poliția, care trebuie să caute acul în carul cu fân.

„Zece bănci și patru dispozitive pentru colectarea deșeurilor canine au fost vandalizate de la începutul anului și până acum. Două băncuțe montate recent în Parcul Tăbăcărie au fost distruse, în urmă cu două seri, de persoane necunoscute care nu vor sau nu știu cum să se comporte civilizat. În toate cazurile s-au făcut plângeri către poliție pentru ca cei responsabili de astfel de fapte antisociale să fie trași la răspundere.”

Primăria Constanța

Pentru păstrarea curățeniei în oraș, Primăria Municipiului Constanța a achiziționat trei mii de coșuri de gunoi, 200 de dispozitive pentru colectarea deșeurilor canine care au început să fie montate din toamna anului trecut în toate parcurile, dar și în zonele de promenadă. De asemenea, au fost cumpărate și o mie de băncuțe, amplasate deja în oraș.

„Facem din nou apel către toți locuitorii să păstreze în bune condiții noul mobilier urban.”, au spus reprezentanții Primăriei Constanța.

După cum se vede lesne, apelurile lansate de primărie prin comunicate sau pe pagina de Facebook nu funcționează. Nu am văzut încă pe nimeni care să spună „Ah, a făcut primăria apel, nu voi mai vandaliza băncuțele”. Ce funcționează sunt supravegherea și pedepsirea vinovaților, precum și recuperarea pagubelor financiare. În ciuda faptului că orașul este bogat, cum se laudă primarul (deși cifrele îl contrazic), nu a găsit resurse financiare sau motivație pentru montarea de camere de supraveghere. E nevoie de ele nu numai în parcuri, ci și pe străzi, în intersecții, în scări de bloc.

La bilanțul IPJ Constanța, comandantul instituției, Constantin Dancu, a declarat că a comunicat primăriei, în fiecare an, din 2005 încoace, locurile unde trebuie, în opinia IPJ, să fie instalate astfel de camere.

„În domeniul prevenției mai avem mult de lucrat. Nu putem să o facem singuri. Suntem inclusiv în discuții cu Primăria Constanța pentru instalarea de camere de luat vederi în scări de bloc. Există un proiect de camere și pe străzi, din 2005 am dat, în fiecare, locațiile.” (detalii în articolul de mai jos)

Comandantul IPJ Constanța, Constantin Dancu

Camerele sunt cu atât mai necesare cu cât în parc au avut loc nu numai simple vandalizări de băncuțe, ci și fapte deosebit de grave. În mai 2016, de exemplu, în plină zi, o adolescentă a fost atacată cu un cuțit în parc. Un individ a înjunghiat-o în mână, în încercarea de a-i fura telefonul mobil. Totul s-a întâmplat într-o zonă aglomerată. În 2011, o fată a fost violată în parc. Se plimba cu prietenul ei, iar la un moment dat a fost acostată de trei indivizi. Unul i-a pus cuțitul la gât prietenului fetei, iar ea a fost abuzată de un tip care mai fusese condamnat pentru viol.

Pentru „prevenirea săvârșirii faptelor antisociale”, primăria solicită în continuare cetățenilor care întâlnesc astfel de cazuri să le sesizeze la Dispeceratul Poliției Locale Constanța, la numărul de telefon 0241484205. Cele mai multe contravenții constatate de polițiștii locali sunt cele legate de parcarea în locurile cu plată, fără achitarea tarifului, sau călătoria cu mijloacele de transport în comun fără achitarea contravalorii acesteia.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ce înseamnă „săptămâna albă” și „lăsatul secului de carne” pentru creștini

mar feb. 26 , 2019
Duminică, 3 martie, Biserica Ortodoxă va fi în Duminica Înfricoșătoarei Judecăți sau a Lăsatului sec de carne, care deschide Săptămâna albă (a brânzei). ArhiepiscopiaTomisului spune că duminica aceasta este supranumită „a Înfricoșătoarei Judecăți” întrucât la Sfânta Liturghie se citește Evanghelia care face referire la acest moment universal al umanității: Judecata […]

V-ar putea interesa și: