Cu ocazia Zilei Mondiale a Zonelor umede, Complexul Muzeal de Ştiinte ale Naturii Constanţa în parteneriat cu Liceul Teoretic „Decebal” Constanţa derulează o serie de activităţi dedicate acestui eveniment, sub titlul „Zonele umede – tărâmuri fără vârstă”.
Acest proiect educativ, înregistrat şi pe site-ul RAMSAR (http://www.worldwetlandsday.org/display-event) se derulează în perioada 02.februarie – 04 martie 2016.
La sediul Liceul Teoretic „Decebal” Constanţa a avut loc activitatea-dezbatere „ Zonele umede – tărâmuri fără vârstă”, la care au participat elevii claselor a IXa, aXI a şi aXIIa. Obiectivele urmărite au fost: cunoaşterea termenului de zonă umedă, a tipurilor de zone umede, conştientizarea importanţei acestor zone atât pentru oameni cât și pentru mediu, semnificația Zilei Internaționale a Zonelor Umede.
Elevii şi-au prezentat punctele de vedere cu privire la tema aleasă de RAMSAR pentru celebrarea acestei zile în 2016- „Zonele umede – izvor de viață și dezvoltare durabilă”, dar şi lucrări privind ariile protejate din Dobrogea care au şi zone umede în componenţă.
Pe parcursul lunii februarie se va organiza o excursie pentru elevii Liceul Teoretic „Decebal” Constanţa implicaţi în proiect, pentru ca acestia:
- să realizeze fotografii într-o zonă umedă, cu care să se poată înregistra în concursul RAMSAR;
- să vadă în teren ce este o zonă umedă, să recunoască relieful, flora şi fauna caracteristice
- Cu imaginile realizate de elevi în expediţia în teren se va organiza o foto expoziție, la sediul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa
Coordonatorul acestor activităţi: drd. Angelica Curlisca (şef secţie Delfinariu-CMSN Constanţa) alături de profesorii: Topor Narciza şi Dumitru Iuliana din partea Liceului Teoretic „Decebal” Constanţa.