În perioada 16 – 22 septembrie Constanța, alături de alte orașe din întreaga Europă, sărbătorește „Săptămâna Europeană a mobilității“. Primăria Municipiului Constanța invită toți constănțeni să dea curs sloganului din acest an „Mergi cu noi“ și să se bucure de vara târzie străbătând pe jos străzile orașului încărcate de istorie.
Evenimentele ce vor marca săptămâna mobilității la Constanța vor debuta luni, 16 septembrie, ora 11:00, cu Forumul de Mobilitate Urbană Durabilă ce va fi organizat în sala Remus Opreanu a Consiliului Județean Constanța în cadrul căruia vor fi prezentate măsurile luate de municipalitate pentru încurajarea și facilitarea mobilității.
În zilele de marți, miercuri și joi, respectiv 17, 18 și 19 septembrie polițiștii locali vor organiza lecții de educație rutieră și promovare a mobilității pietonale în trei unități de învățământ constănțene Vineri însă, elevii unei clase a Colegiului Național Pedagogic „Constantin Brătescu“ vor participa la o lecție de educație rutieră în Parcul Arheologic, când cei mici vor fi atât pietoni, cât și polițiști.
Tot vineri, Primăria Constanța va relua campania „Alege autobuzul“. Astfel, toți angajații municipalității vor ajunge la serviciu cu autobuzul.
Joi, vineri și sâmbătă, între orele 13:30 și 15:30 vor fi organizate tururi pietonale cu ghid în zona peninsulară a Constanței promovând în acest fel cultura și mobilitatea urbană durabilă.
Evenimentele vor culmina duminică, 22 septembrie, cu restricționarea traficului auto pe bulevardul Tomis (tronsonul cuprins între Capitol și Palatul Administrativ) și organizarea unor activități privind promovarea deplasării pietonale la care vor participa elevi, părinți și profesori de la mai multe unități de învățământ din Constanța, cluburi sportive, bicicliști.
Plimbari pe jos pe strazile incarcate cu mizerie si tururi pietonale cu ghid in peninsula pentru cladirile care nu mai sunt sau mai au putin si cad. Mazare si-a batut joc cativa ani si a spalat bani cu asfaltarea peninsulei cu cel mai prost material posibil si primarul bordura cu ridicarea parapetilor pe marginea strazii. Dar cladirile care arata jalnic nu le restaureaza nimeni. Stiu, apaticii de la primarie vor spune ca sunt proprietati private. Vrajeli de 2 bani. Chiar daca sunt proprietati private, primaria poate impune restaurarea cladirilor sub conditia luarii cladirilor in patrimoniul primariei daca acestea nu vor fi restaurate si ingrijite.