VIDEO Omul de afaceri Grigore Comănescu și-a găsit dreptatea în instanță, după 7 ani și 20 de milioane de euro pierduți

Grigore Comănescu cazul somaco

Un nebun aruncă o piatră în apă și zece înțelepți se chinuie s-o scoată. Aceasta este impresia pe care mi-a lăsat-o unul din cele mai ciudate cazuri pe care l-am întâlnit în aproape 20 de ani de presă. Cu precizarea că nu e vorba de un nebun, ci de o rețea de tip mafiot, bine organizată, care penetrat instituțiile statului, dar și că, în cele din urmă, piatra este scoasă, dar cu un cost care se măsoară în ani de zile de procese și milioane de euro pierdute.

Cazul despre care vorbesc a început acum 7 ani, când un om de afaceri, Grigore Comănescu, a cumpărat de la un privat un teren, în Năvodari, unde a construit mai multe vile de patru stele. Pentru că terenul era erodat de apa lacului Siutghiol, cu acceptul Apelor Române, proprietarul de drept al lacului și malului, a edificat o construcție hidrotehnică. Primăria Năvodari, condusă atunci de Nicolae Matei, i-a impus, pentru această construcție de circ 4.400 mp, o taxă fiscală de peste 8,4 milioane lei. Au urmat 7 ani de procese, timp pierdut, sechestru pe conturi, șicanări, abuzuri. O serie de întâmplări care ar fi îngenuncheat un om obișnuit și care ar fi pus pe butuci o firmă normală. Grigore Comănescu a rezistat, a luptat și a câștigat. O decizie definitivă a instanței a desființat taxa.

Firmele sale n-au dat faliment, cum poate sperau unii, ci au circa 600 de angajați și plătesc sume importante la buget.

„Zilele trecute, pe 25, am plătit 3.800.000 de lei. Înmulțiți asta cu 12”, a spus omul de afaceri, când am întrebat ce impozite plătește.

Tot acest caz l-a costat însă circa 20 de milioane de euro.

Nu este însă singurul caz cu care s-a confruntat. A spus clar că a avut de-a face cu ceea ce numește „o asociație de tip mafiot, criminală”.

Și lucrurile nu se opresc aici. Grigore Comănescu spune că în zona UAT Năvodari au fost intabulate nelegal peste 500 de hectare de teren, care valorează circa un miliard de euro!

După 7 ani de muncă, a spus că se înclină în fața procurorilor care au avut curaj să facă dreptate și are au trecut peste „grupările care vor să distrugă acest oraș și chiar această țară”.

„Cea mai mare plăcere a mea este să investesc, să arăt că se poate. Am patru nepoți, mândria mea este să le las ceva. Aș vrea să rămână în țară și să realizeze măcar cât am realizat eu. Toți sperăm să trăim mai bine în această țară, să muncim aici, să nu plecăm din cauza nedreptății care se întâmplă aici”, a mai spus Grigore Comănescu.

Despre toate acestea, și nu numai, a vorbit într-o conferință de presă.

Puteți urmări mai jos, în primul clip, principalele declarații, pe scurt. În al doilea, am surprins declarații pe larg din conferință.

Grigore Comănescu a amintit, pe scurt, și despre cazul Van Oord, o multinațională olandeză cu care s-a luptat în instanță pentru a recupera o factură de un milion de euro, după ce una din firmele sale, Comprest Util, a lucrat efectiv la consolidarea costieră a litoralului românesc, lucrare cu care se mândrește acum toată lumea. Van Oord, după cum scria Constanța 100%, a avut o cifră de afaceri de peste 1 miliarde lei, dar a raportat pierderi de peste 250 milioane lei.

Mai multe despre acest caz puteți citi în următoarele articole:

Tribunalul Constanța a desființat cea mai mare taxă fiscală emisă în România

Republica Mafiotă Năvodari – partea I

Republica Mafiotă Năvodari – partea a II-a

Cazul Somaco demonstrează că ceva e putred în justiție, dar că există și speranță

VIDEO. Primăria Năvodari a adoptat politica struțului în cazul Somaco. Deocamdată

Florin Chelaru a mințit în cazul Somaco

Comisia de abuzuri a Senatului cere lămuriri în cazul Somaco Construct vs Primăria Năvodari. Curtea de Conturi a avut nevoie de șase luni pentru un control banal

Curtea de Conturi șterge pe jos cu Primăria Năvodari în cazul Somaco Construct, dar totuși îl pune pe lup paznic la oi



Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “VIDEO Omul de afaceri Grigore Comănescu și-a găsit dreptatea în instanță, după 7 ani și 20 de milioane de euro pierduți

  1. Organizatia mafiosa a lui NIcu Matei este binecunoscuta de cand a reusit sa puna piciorul in primaria de la Navodari.
    A golit multe buzunare , a distrus afaceri si a ingropat bani destinati dezvoltarii orasului care l-a adoptat , a calcat oameni si firme care nu s-au conformat la visul de texan al gusatului cu gura proasta . Leisori auriti si marmuri alunecoase sunt singurele investitii care se vad la Navodari. Piata de peste este o hala de fantôme, iar constructiile de pe plaja sunt monstruoase prin umbra pe care si-o fac una alteia , fara parcari, fara verde, fara copaci.. Urbanismul este doar o vorba pentru smuls bani fara nici un serviciu. Pe cand intram si noi in lumea civilizata arhitectonic pe care o viziteaza mereu fostul”edil” impreuna cu actualul”edil’ ca ” unde’s doi puterea creste”. Cate dosare penale si „uitate” ai in spate, Nicule? Si cate ai sters cu „guma” ?
    Dispari odata ca its vine randul !!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

ANPC a propus închiderea a două magazine Carrefour. Ce nereguli a găsit FOTO VIDEO

mie oct. 30 , 2019
ANPC a publicat raportul cuprinzând rezultatele acţiunii de verificare a reţelei de magazine Carrefour din data 24.10.2019. În data 24.10.2019 s-a desfăşurat acţiunea de verificare a respectării a prevederilor legale privind protecţia consumatorilor in cadrul reţelei de magazine Carrefour. Au fost verificate 14 magazine Carrefour la care au fost constatate […]
carrefour anpc

V-ar putea interesa și: