Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, mai încearcă o dată să scape din închisoare.
Acesta a cerut instanței supreme să fie lăsat în libertate și a contestat o decizie a Curţii de Apel Bucureşti prin care prima instanţă a respins contestaţia la executarea pedepsei din dosarul Retrocedărilor.
Acesta Mazăre mai cerut la Curtea de Apel Bucureşti din toamna anului 2019 redeschiderea şi rejudecarea dosarului pe motiv că a lipsit de la proces (plecase în Madagascar). Cu toate acestea, în luna decembrie 2019 fotul edil şi-a retras acţiunea. A plătit cheltuieli de judecată de 200 de lei. Onorariul apărătorului din oficiu, în cuantum de 627 lei, a fost suportat din fondurile Ministerului Justiţiei.
- Telegraf, ziarul care l-a făcut primar pe Radu Mazăre, a dispărut
- DNA cere permisiunea autorităților din Madagascar pentru a-l cerceta pe Radu Mazăre în cazul blocului construit de Florin Cârstocea în Mamaia
- Radu Mazăre țipa la șeful Poliției Rutiere și cerea sensuri unice din 2007. Consilierii locali voiau parcări
- Radu Mazăre cere rejudecarea dosarului Retrocedărilor, pe motiv că nu era în țară când a fost condamnat
- Asociația Constanța Altfel acuză: „Decebal Făgădău va recupera cel mult 10% din terenurile tâlhărite de Radu Mazăre”
- Radu Mazăre va face pușcărie în regim închis. Ce înseamnă acest lucru
Radu Mazăre a fost condamnat de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție, în mai 2019, la nouă ani de închisoare, cu executare, în dosarul retrocedărilor în care inițial primise o pedeapsă cu suspendare. Acesta a fost găsit vinovat de retrocedarea nelegală a unor terenuri și plaje din Constanța și Mamaia, prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro. Decizia de joi a venit după 11 ani de procese. În acelaşi dosar au mai fost judecați Nicuşor Constantinescu, fost preşedinte al CJ Constanţa, care a primit 5 ani de închisoare, Dragoş Săvulescu și Cristian Borcea, foști acționari ai echipei de fotbal Dinamo București, care a primit tot 5 ani de închisoare cu executare.