Colegiul Național „Mihai Eminescu”, reprezentat în Grecia, la un proiect Erasmus+

În perioada 11-14 februarie 2020,  Colegiul Național „Mihai Eminescu” a participat, prin intermediul unei delegații alcătuită din prof. Claudia Portase, prof. Laura Mavrodin și prof. Elena Codarcea, și șase elevi din clasele IX-XI, Ana Dumitrache, Robert Pivodă, Daria Olteanu, Adina Olteanu, Elena Trană și Teodora Fuduli, la a doua întâlnire din cadrul proiectului Erasmus+ Acțiunea-Cheie 2 (KA229) – parteneriate strategice de schimb interșcolar, pentru susținerea schimbului de bune practici, „BE MY VOICE”, la școala din Ptolemaida, Grecia, 2nd Junior High School. Delegațiile prezente au fost cele ale țărilor participante în cadrul proiectului: Turcia – două școli, Grecia, Letonia și România.

Scopul celei de a doua întâlniri a fost de a prezenta filmele dublate și subtitrate lucrate de elevii fiecărei școli implicate în proiect. Filmele au prezentat o secvență din cultura fiecărei țări folosind metodele de lucru promovate de proiect (dubbing).

Programul întâlnirii a fost diversificat și extrem de cuprinzător. Astfel, în prima zi de lucru, gazdele noastre ne-au întâmpinat cu un program artistic susținut de elevi și comunitatea din Ptolemaida, a continuat cu o prezentare a școlii, un tur al orașului, realizarea machmaking-ului între elevii prezenți la proiect.  În cea de-a doua zi a întâlnirii s-au derulat activități de cunoaștere a istoriei regiunii, vizitându-se mormântul lui Filip al II-lea de la Vergina, transformat în muzeu care face parte din patrimoniul UNESCO și a orașului Thesaloniki.”. Ziua a treia a întâlnirii a continuat cu activități de cunoaștere a elevilor din cele 5 școli, prin participarea la activități nonformale în aer liber, dar și a vizitei la Kastoria. În ultima zi au fost au fost prezentate materialele realizate despre limbajul corpului, elevii noștri prezentând sub formă de tik-tok, gesturi, superstiții, jocuri ale copilăriei. Au fost prezentate filmele realizate, dublate și subtitrate. La finalul zilei coordonatorii de proiect au avut o întâlnire de management prin care au stabilit activitățile derulate de fiecare școală, dar și cele comune ce trebuie pregătite până la următoarea mobilitate din Letonia, mai 2020.

Proiectul este cofinanțat de Comisia Europeană prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale cu suma de 22.119 euro.

Obiectivul principal al acestui proiect este promovarea multilingvismului și promovarea culturilor și limbilor europene. Proiectul încurajează școlile participante să folosească tehnica dublajului în predarea limbilor străine, metodă ce permite îmbunătățirea abilităților de scris, citit, vorbit, ascultat în engleză, franceză, germană, dar și a limbilor mai puțin uttilizate în Europa. Proiectul îmbină studiul limbilor străine cu tehnicile informaționale, tehnici cinematografice, dublare și subtitrare.

Rezultatele proiectului vor consta într-o colecție de filme create și dublate de elevi, un manual despre utilizarea practică a acestei metode în practica pedagogică, site web al proiectului, o revistă online.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

ANAF. Care este termenul limită pentru depunerea declaraţiei de inactivitate

mar feb. 18 , 2020
Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi informează contribuabilii persoane juridice şi subunităţi fără personalitate juridică din România care aparţin unor persoane juridice cu sediul în străinătate, care de la constituire până la sfârşitul exerciţiului financiar de raportare nu au desfăşurat activitate, că au obligaţia să depună în acest sens, […]
anaf

V-ar putea interesa și: