Mihai Lupu: „Împreună Constanța”, o reacție a comunității la pericol

Mihai Lupu, unul din inițiatorii platformei „Împreună Constanța”, alături de medici de familie care au primit un kit de protecție

Platforma „Împreună Constanța” a apărut ca o reacție a comunității la pericol, în condițiile în care au realizat că autoritățile locale au mari lacune în elaborarea strategiilor pentru a acționa rapid astfel încât să reușească să protejeze cetățenii, spune Mihai Lupu, unul din inițiatori.

„Nu este prima dată când cetățile dobrogene, în vreme de război sau de molime, s-au bazat pentru supraviețuire mai mult pe solidaritatea oamenilor decât pe deciziile diriguitorilor. Așa au scăpat, și așa am ajuns să rămânem în aceste locuri.”, a precizat acesta.

Ca de fiecare dată, pentru ca o comunitate să poată supraviețui, a fost nevoie să își protejeze sistemul de sănătate, deoarece fără acesta populația nu ar putea face față situației de criză. În al doilea rând, întotdeauna a fost protejată economia, meșteșugarii și comercianții, fără de care comunitățile nu ar avea niciun viitor. În al treilea rând, au fost respectați și purtătorii valorilor comunității, părinții și bunicii, dar și persoanele bolnave și cele vulnerabile.

„Linia întâi în lupta cu COVID-19 o reprezintă cadrele medicale, iar medicii de familie și asistentele din cele aproape 400 de cabinete din județ sunt parte din această luptă. Pentru ca ei să ne protejeze, au nevoie de echipamente de protecție. Prin intermediul platformei Împreună, Constanța va răsări, am dus deja în teritoriu primele pachete, dar donațiile pentru achiziționarea unora noi trebuie să continue. În demersul nostru suntem sprijiniți de Asociația Sofya Tomitana, de Colegiul Medicilor din Constanța și de Asociația Medicilor de Familie „Tomis”.”, a subliniat Mihai Lupu.

Dar platforma Împreună, Constanța va răsări nu este doar despre medici.

Acesta consideră că este important să ne gândim pe termen mediu și lung. Constanța are nevoie de soluții pentru antreprenorii atât de afectați de această criză. De aceea, prin intermediul platformei Împreună, Constanța va răsări, a fost deschisă o linie de consiliere, un think tank unde să primească sfaturi despre cum pot beneficia de facilitățile instituite prin Ordonanțele de Guvern și metodologiile aferente.

„În al treilea rând, am deschis o linie de comunicare prin care îi putem ajuta concret pe vârstnicii izolați în casă, dar și persoanele vulnerabile. Psihologi și duhovnici acordă consiliere celor afectați emoțional de vremurile pe care le trăim.”, a punctat Mihai Lupu.

Platforma de suport comunitar dedicată constănțenilor își dorește să coaguleze comunitățile de pe tot teritoriul județului în jurul unor probleme comune, pentru a construi un grup care poate aduna resursele necesare rezolvării diferitelor situații cu care se confruntă în plină pandemie de coronavirus.

  • Citelte și: Împreună Constanța, prima platformă de suport comunitar dedicată constănțenilor, inițiază o campanie de strângere de fonduri pentru dotarea medicilor de familie

Aici, este vorba despre organizare comunitară. Despre un grup de oameni care reușesc să mobilizeze obștea în care trăiesc pentru depășirea unor probleme grave, care îi privesc pe toți membrii săi. Este vorba despre coeziune, despre empatie, despre fapte. În aceste vremuri incerte, știm un singur lucru: solidaritatea și faptele noastre ne fac mai puternici. Pandemia COVID-19 este o urgență de sănătate globală care ne afectează deja pe toți. Fiecare dintre noi poate da o mână de ajutor să trecem peste acest impas. Nu așteptăm ca salvarea să vină de la alții. Este timpul să fim uniți și să ne implicăm. Nimeni nu rămâne singur!”, a conchis Mihai Lupu.



Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Oamenii au început să dezvolte anticorpi la infecția cu COVID-19. Europa, aproape de „imunizarea de turmă”

vin apr. 10 , 2020
Până la 15% dintre oamenii din Gengelt, oraş din vestul Germaniei, ar fi dezvoltat deja anticorpi împotriva COVID-19. Este un semn că imunizarea populaţiei din vestul Europei se petrece, arată un studiu efectuat la Universitatea din Bonn. Gengelt, unul dintre oraşele puternic lovite de epidemia de COVID, în ciuda faptului […]
Hendrik Streeck

V-ar putea interesa și: