Fără îndoială, internetul ne-a acaparat viețile tuturor și mai toate activitățile se mută în online. Lucrăm mai mult online, comunicăm mai mult pe internet, ba chiar ne și jucăm virtual mai mult ca niciodată. Dacă ești un începător al jocurilor online, îți arătăm mai jos un scurt ghid pe care să îl folosești, dacă te-ai decis să îți petreci timpul liber în felul acesta.
Jocurile online nu au fost nicicând mai accesibile ca acum. Și cu toate grijile și stresul cotidian e bine să găsim modalități de a ne relaxa cum putem. Dacă vrei să intri în lumea aceasta, nici nu îți trebuie foarte multe produse. Dacă deții un calculator, un laptop sau chiar un telefon și o conexiune la internet, ai tot ce îți trebuie. Pe parcurs, în funcție de cât de mult avansezi și de jocul pe care îl practici, poți investi în alte elemente care îți fac experiența și mai reală, cum ar fi o pereche de căști, joystick, ochelari VR etc.
În primul rând, indiferent de jocul pe care ți l-ai ales, va trebuie să intri pe pagina de start a acelui joc și să îți faci un cont. Apoi, trebuie să îți alegi un nickname, adică o poreclă care va deveni un termen de referință pentru tine, pe parcursul jocului. Ți se vor cere și câteva date personale și, în funcție de platformă, va trebui să introduci adresa și numărul de card, dacă jocul implică și o plată. Ai mare grijă ce date oferi și pe ce site-uri. Este indicat să te duci direct pe website-ul oficial unde se joacă jocul respectiv. Toate companiile mari au aceste date criptate, deoarece securitatea și siguranța jucătorilor reprezintă un factor extrem de important pentru ei. Ai grijă să nu îți uiți parola, o poți memora direct în calculatorul personal sau în telefon. Ai posibilitatea să o schimbi după, cu ajutorul email-ului, în caz că ai uitat-o.
Mai departe, citește regulile jocului pe care urmează să îl joci. Pe lângă faptul că este esențial să înțelegi toate caracteristicile jocului, este și mai important să fii respectuos și civilizat în comunicarea cu alți jucători, atunci când vei ajunge la acel nivel sau dacă jocul presupune jucători multipli.
În al treilea rând, începe întotdeauna să joci de la cel mai ușor nivel, ca mai apoi să crești organic, în funcție de cât de bine pricepi jocul și de cât de mult îți place, bineînțeles. Vei avea o satisfacție mult mai mare dacă vei începe un joc de la primul nivel, chiar dacă ți s-a părut lejer. În acest caz, vei detecta mult mai ușor dificultățile adăugate pe parcursul nivelelor superioare și îți vei testa mai bine performanța.
Să spunem, spre exemplu, că te-ai decis a te juca cel mai mare joc online din acest moment: World of Warcraft. WoW are peste 100 de milioane de conturi create și este extrem de popular în toată lumea. Este un joc sci-fi, de acțiune, în care trebuie să îți creezi un personaj, controlat de tine. Acesta trebuie să exploreze diverse lumi futuristice, trebuie să îndeplinească misiuni (quest-uri), să omoare monștri etc. Jocul este disponibil contra unei sume de bani, plătită lunar. Fiind prezent de mulți ani pe piață, noile niveluri au devenit din în ce mai sofisticate și complexe și datorită avansării tehnologiei în această industrie.
Acestă actualizare au avut-o și jocurilor de cazinou, spre exemplu. Multe dintre ele s-au mutat în online, iar producătorii au o ofertă largă de astfel de jocuri din care pasionații pot alege. Nu numai poker și blackjack se pot juca online, ba chiar și clasica ruletă este valabilă. Nimeni nu poate preconiza cu siguranță ce se va întâmpla în viitor în industria gaming-ului, dar cu siguranță noile tehnologii, ca realitatea augmentată și holografia, vor face parte din ea.
Dacă ești pasionat de cultură generală, jocurile trivia sunt o bună opțiune pentru tine. Sporcle oferă teste simple și rapide din sute de categorii, iar Kahoot funcționează ca un “game show” în care îți poți crea propriul test de cultură generală și poate participa întreaga echipă. Este o idee bună de a petrece timpul cu cei dragi și, cu ocazia aceasta, și învățați ceva nou.
Indiferent cu ce joc alegi să te relaxezi, oferă-i atât timp cât e nevoie. Nu lăsa să îți acapereze viața și joacă-te responsabil. Oricum, telefonul ne răpește mult timp zi de zi. Cu noile dispozitive moderne de pe piață, poți experimenta jocuri complexe într-un mod extrem de realist, însă rezervă-ți timp și pentru prieteni, în viața de zi cu zi.
(A)