Spitalul Municipal Mangalia și-a extins, recent, echipa cu un medic infecționist, care urmează să își desfășoare activitatea, începând cu această lună, la unitatea medicală din sudul județului Constanța, în actualul context pandemic.
„Încă de la debutul crizei epidemiologice, dar mai ales de când unitatea noastră a fost declarată spital suport Covid, am fost preocupați continuu pentru a avea în spital atât echipamente și aparatură medicală de primă necesitate, dar și personal medical specializat pentru a face față acestei perioade dificile din sistemul sanitar”, au declarat reprezentanții instituției.
Medicul infecționist este detașat de la spitalul din Tulcea, pe o perioadă de trei luni, cu posibilitatea de prelungire a contractului.
„Ținând cont de faptul că spitalul din Tulcea mai are doi medici infecționiști, iar noi nu aveam niciunul, activitatea noului medic în spitalul nostru va fi ca o gură de oxigen pentru pacienți”, a declarat managerul Spitalului Mangalia, Alina Dan.
Tot în această perioadă, la Spitalul din Mangalia au început să își desfășoare activitatea mai mulți studenți la Medicină, care ajută la buna desfășurare a actului medical, în special în zona de triaj. Reprezentanții unității medicale au mai subliniat că în toată această perioadă a crizei epidemiologice, cadrele medicale din Mangalia sunt permanent la datorie și luptă să salveze fiecare pacient care are nevoie de ajutor calificat.
„Pentru a încuraja și motiva personalul medical, am făcut numeroase demersuri la forurile superioare din Ministerul Sănătății, în vederea acordării vouchere-lor de vacanță, pe anul 2020. Într-un final, am primit de la bugetul asigurărilor de stat fondurile necesare achiziționării acestor tichete de vacanță, pe anul în curs”, a mai precizat managerul spitalului.
Reamintim că, în cadrul unui proiect finanțat din fonduri UE, Spitalul Mangalia a achiziționat aparatură și echipamente medicale, necesare intervenției asupra cazurilor cu SARS-CoV-2 și are linie de gardă ATI, cu 10 paturi, 9 dintre acestea complet echipate în tratarea pacienților grav afectați de COVID-19.