A început lupta împotriva țânțarilor, căpușelor, gândacilor și păianjenilor

Primăria Constanța a anunțat că vremea caldă duce la înmulțirea considerabilă a insectelor. De aceea, instituția afirmă că a intensificat acțiunile de dezinsecție.

„Tratamentele împotriva țânțarilor, căpușelor, gândacilor sau păianjenilor au loc în tot orașul și în stațiunea Mamaia și se desfășoară în condiţii corespunzătoare, cu respectarea prevederilor legale de protecţie a mediului, a sănătăţii şi securităţii populaţiei.”, a anunțat primăria.

Substanţa folosită, Perme Plus, este avizată de Ministerul Sănătăţii și are o acțiune insecticidă rapidă. Substanța este recomandată atât pentru controlul insectelor zburătoare, cât și târâtoare.

De asemenea, pentru a proteja copacii și a le favoriza o dezvoltare armonioasă, Primăria Constanța continuă stropirea lor împotriva dăunătorilor.

Substanța folosită, Kaiso Sorbie, acţionează atât prin contact cât și prin ingestie asupra unui număr mare de insecte dăunătoare, având și acţiune ovicidă. Substanța are o toxicitate redusă pentru arbori și arbuști, pentru om și animale. Tratamentul are acțiune de lungă durată datorită protecției împotriva razelor UV și rezistă la ploaie, cu condiția ca produsul să se usuce înainte de a începe să plouă.

Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța precum și circumscripțiile sanitar-veterinare trebuie să ia toate măsurile de protecție  necesare (pentru familiile de albine) pentru evitarea contactului cu insecticidele.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Criza scormonitorilor devine alarmantă: cum afectează sănătatea publică și mediul

mie iul. 3 , 2024
În ultimele luni, Constanța a fost invadată de „scormonitori”, oameni care răscolesc gunoaiele în căutarea PET-urilor valorificate la centrele de reciclare pentru 50 de bani bucata. Aceștia lasă în urma lor un dezastru: ghene sparte, aruncate de la locul lor și gunoaie împrăștiate peste tot, creând un pericol public major […]

V-ar putea interesa și: