A murit un îndrăgit actor. În ce spectacole și filme a jucat

Teatrul Evreiesc de Stat anunță cu profundă durere trecerea în neființă a colegului și prietenului său, actorul Cornel Ciupercescu.

Absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L.Caragiale”, la clasa profesorului George Carabin (promoția 1970), Cornel Ciupercescu a avut numeroase roluri la Teatrul Municipal Ploiești – Rică Venturiano în O NOAPTE FURTUNOASĂ (de I.L. Caragiale, regia Marcel Anghelescu), Valère în AVARUL (de Molière, regia Harry Eliad), Malcolm în MACBETH (de William Shakespeare, regia Aureliu Manea), dar și la Teatrul de Stat Târgu Mureș – Boze în PĂDUREA ÎMPIETRITĂ (de Sherwood Anderson, regia Gh. Harag), Tase în UN INDIVID SUSPECT (de Sterea Popovici, regia Eugen Marcus).

Din anul 1990, a fost actor al Teatrului Evreiesc de Stat, timp de aproape trei decenii, în roluri precum Saladin, în NATHAN ÎNȚELEPTUL, de G. E. Lessing, regia Grigore Gonța, Gaston Schmaltz, în POVESTEA UNEI BĂNCI PARTICULARE, de Friedrich Dürrenmatt, regia Kincses Elemer, Golem, în GOLEM, de H. Leivik, regia Cătălina Buzoianu sau Ulrich von Hutten, în ELOGIUL NEBUNIEI, de Dumitru Solomon, regia Ion Cojar.

Cornel Ciupercescu a avut și o carieră cinematografică de excepție, în rolul lui Nicolae Bălcescu (Nicolae Bălcescu, în LA RĂSCRUCEA MARILOR FURTUNI, regia Mircea Moldovan) sau Frâncu Slătineanu, în CASTELUL DIN CARPAŢI, regia Stere Gulea.

Înmormântarea va avea loc marți, 6 decembrie, de la ora 11, la Cimitirul Bellu.

Foto: Facebook/Teatrul Evreiesc de Stat


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cabinetele de medicina familiei sunt subfinanțate. Sănătate cu 50 de bani pe zi?

Dum dec. 4 , 2022
Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie semnalează Guvernului României încă o dată grava subfinanţare a cabinetelor de medicina familiei, care nu mai poate fi menţinută şi în bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de sănătate pentru anul 2023. Doar 50 de bani pe zi alocă România pentru sănătatea […]

V-ar putea interesa și: