AEC spune că Guvernul României ignoră nevoile reale ale elevilor

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) trage un semnal de alarmă privind proiectul de hotărâre de Guvern pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziționării de calculatoare începând cu anul 2020, pentru elevii și studenții cu posibilități materiale reduse.

Marți, 26 martie 2020, a fost publicat un proiect de hotărâre de Guvern prin care în urma unei cereri depuse, elevii și studenții pot beneficia de un bon valoric pe care să-l folosească pentru achiziționarea de dispozitive care să le permită accesul la platformele de e-learning.

Calendarul proiectului stabilește perioada de achiziție a calculatoarelor ca fiind între 27 iulie și 14 august, urmând ca dispozitivele să ajungă mult mai târziu la elevi și studenți, în condițiile în care problema accesului la educație este una ce necesită o rezolvare imediată.

Autoritățile ignoră în continuare nevoile reale ale elevilor, elevii din mediul rural și cei proveniți din familiile cu posibilități materiale reduse. După ce soluțiile pentru aceștia au întârziat să apară, decidenții vin cu o propunere care nu rezolvă problema, ci doar o amână.

AEC solitică guvernanților să ia măsuri urgente pentru a rezolva problema și pentru a garanta dreptul la învățătură tuturor elevilor din România, astfel încât procesul de învățare să nu se oprească și să ne aflăm în imposibilitatea de a încheia anul școlar.

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) este singura organizație de reprezentare a elevilor din județul Constanța, fiind prima asociație reprezentativă independentă a elevilor, cu personalitate juridică, apărută în România, fiind înființată în anul 2013 din nevoia de a exista o organizație independentă, condusă de elevi, care să reprezinte drepturile și interesele elevilor. De-a lungul timpului, AEC s-a remarcat ca un actor implicat în sistemul educațional, la nivel local și național, aducând plus valoare prin rezultatele obținute pentru elevii din județul Constanța și din România. Printre victoriile pe care AEC le-a repurtat amintim reacordarea dreptului de vot în Consiliul de administrație pentru reprezentantul elevilor la nivel liceal (2015), obținerea respectării legii în privința acordării reducerii la transportul local în comun și a burselor școlare pentru elevii din municipiul Constanța (2015) și obținerea acordării de manuale școlare gratuite pentru toți elevii din clasele a XI-a și a XII-a din România, în urma unei decizii definitive a Curții de Apel Constanța (2016).


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Coronavirus în Constanța: 3.428 de persoane aflate în izolare la domiciliu

joi mart. 26 , 2020
La nivelul județului Constanța, instituțiile abilitate de control fac zi de zi acțiuni de verificare a respectării regimului de izolare la domiciliu/carantină. De la intrarea în vigoare a celor trei Ordonanțe Militare, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul I.P.J. Constanța și jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. […]
coronavirus constanța

V-ar putea interesa și: