Alexandru Arșinel a murit

Alexandru Arșinel a murit azi la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, unde se afla internat de două săptămâni. Marele actor român a fost foarte bolnav în ultima perioadă.

Alexandru Arșinel a murit azi la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, unde se afla internat de două săptămâni. Marele actor român a fost foarte bolnav în ultima perioadă.

Alexandru Arșinel avea 83 de ani.

Actorul fusese recent internat într-un centru specializat de îngrijiri paliative, după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid. Chiar angajaţii centrului au fost cei care au solicitat ca Alexandru Arşinel să fie transferat la spital pentru a putea primi îngrijiri medicale de specialitate.

Alexandru Arşinel s-a confruntat, în ultimii ani, cu numeroase probleme serioase de sănătate.

În anul 2017, actorul a fost internat pentru probleme cardiace, atunci când i-a fost montat un stent pe o arteră a inimii. De asemenea, el era diagnosticat cu diabet zaharat şi hipertensiune arterială.

Alexandru Arșinel, o carieră îndelungată

Născut în 4 iunie 1939, în comuna Dolhasca, jud. Suceava, Alexandru Arşinel a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” în 1962, la clasa profesorilor Irina Răchiţeanu Şirianu şi Ion Olteanu.

La scurt timp s-a angajat la Teatrul de Revistă din Bucureşti, devenind apoi directorul şi managerul acestuia.

Din anul 1967, a jucat la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” şi la Grădina Boema, în zeci de roluri şi spectacole cu mii de reprezentaţii.

Printre acestea: „Se caută o vedetă”, de Aurel Felea şi Sandi Rudeanu, muzica Temistocle Popa, „Vino să ne vezi diseară”, de Petre Bărbulescu, muzica Gelu Solomonescu, „Aventurile unei umbrele”, de Nell Cobar, muzica Edmond Deda, „Savoy, Savoy”, de Eugen Rotaru şi Marius Ţeicu, „Sonatul lunii”, de Saşa Georgescu şi Puiu Calinescu, „Un băiat de zahăr… ars”, de Harry Negrin şi Puiu Călinescu, „Scandal la Boema”, „Nevestele vesele din Boema”, „Boema, slăbiciunea mea”, „Boema, bucuria mea”, „Artiştii şi Boema”, „Stela, stelele şi Boema”, „Bună seara, Boema”, „Carré de aşi”, „Hohote în Paradis”, „1001 de glume”, toate de Mihai Maximilian şi V.Veselovski, dar şi în spectacolele „Revista Revistelor”, „Nimic despre papagali”, „Ok Melody”, „Comedie pe Titanic”, „Vivat Revista!”, „Hohote în Herăstrău”.

În anul 1978, a început să joace împreună cu Stela Popescu, în spectacolele Teatrului „Tănase” de la Grădina Boema, pe savuroasele texte ale lui Mihai Maximilian. Este anul în care a luat naştere unul dintre cele mai de succes cupluri umoristice care au existat pe scena românească.

De altfel, în anul 2010, spectacolul „Aplauze, aplauze” a marcat împlinirea a 30 de ani de activitate a cuplului Stela Popescu – Alexandru Arşinel.

Alexandru Arşinel a jucat la „Tănase” în spectacolele: „Aer bun, de Savoy”, „Hai, Hai, România!”, „Piei, drace!”, „Hai, zâmbeşte!” şi „Suta lui Tănase”.

Actor de teatru și film, Alexandru Arșinel va rămâne în istorie pentru rolurile pe care le-a jucat și pentru bucuria pe care a adus-o românilor. A jucat în sute de emisiuni de divertisment la radio și la toate posturile de televiziune, pe scenele din țară și străinătate, dar și în numeroase producții cinematografice și seriale TV: „Vacanță la mare” – 1962, „Cerul începe la etajul trei” – 1967, Ultimele zile ale verii (1976), ‘Ana și hoțul” – 1981, „Ca-n filme” – 1983, „Vară sentimentală” (1986), „Colierul de turcoaze” (1986), „În fiecare zi mi-e dor de tine” – 1987, „Miss Litoral” – 1990, „Băiatul cu o singură bretea” -1991, „A doua cădere a Constantinopolului ”– 1994, „Paradisul în direct” – 1997, „Sexy Harem Ada-Kaleh” – 2001, „Războiul sexelor’, 2007 – 2008 sau „Toată lumea din familia noastră” – 2012. A realizat dublaje în filme de animație, fiind vocea Ursului Baloo în fimele „Cartea Junglei” („Jungle Book”) și „Cartea Junglei 2” („Jungle Book 2”) și a Șerifului în filmele „Mașini” („Cars”) și „Mașini 2” („Cars 2”). A fost Micul John în „Robin Hood” și maestrul Auguste Gusteau în filmul „Ratatouille”.

Foto: Dreamstime


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ministrul Educației și-a dat demisia

joi sept. 29 , 2022
Sorin Cîmpeanu a anunţat că a decis, „din proprie iniţiativă”, să demisioneze din funcţia de ministru al Educaţiei. ”A fost o şansă şi o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului național de învăţământ”, a afirmat el. „Am decis, din proprie iniţiativă, să demisionez din funcţia de […]
Președintele AUF, Sorin Mihai Câmpeanu,

V-ar putea interesa și: