ANR a controlat peste 700 de ambarcațiuni de agrement și a dat 41 de amenzi

Autoritatea Navală Română (ANR) prin cele 5 căpitănii zonale din subordinea sa (Constanța, Tulcea, Galați, Giurgiu, Drobeta Turnu Severin) a efectuat controale la un număr de 706 ambarcațiuni de agrement, în perioada 1 mai – 30 septembrie 2022.

După efectuarea inspecțiilor s-au stabilit 67 de contravenții. Principalele nereguli constatate se referă la: nerespectarea de către proprietarul unei nave a obligației de a înmatricula nava sau de a notifica Autoritatea Navală Română; lipsa de la bordul navei a mijloacelor de stins incendiul corespunzătoare; lipsa de la bordul navei a mijloacelor de salvare corespunzătoare; exploatarea unei nave cu mijloace de salvare care nu are înscris numele sau numărul de identificare al acesteia;  îmbarcarea la bordul navei a unui număr de persoane mai mare decât cel maxim admis.

În total au fost date 41 de amenzi pentru ambarcațiunile de agrement pe durata sezonului estival, care au însumat 162.600 de lei, și 26 de avertismente.

EVENIMENTE DE NAVIGAȚIE ÎN CARE AU FOST IMPLICATE AMBARCAȚIUNI DE AGREMENT ÎN SEZONUL ESTIVAL

I. La nivelul Căpităniei Zonale Constanța

La data de 09 august 2022, Poliția Mamaia a sesizat producerea unui eveniment nautic pe lacul Siutghiol, zona debarcader Tic-Tac. 2 motovehicule nautice nu au păstrat distanța corespunzătoare și au intrat în coliziune. Din fericire conducătorii acestora nu au fost răniți, iar pagubele materiale au fost minore.

II. La nivelul Căpităniei Zonale Tulcea

1) La data de 23 iulie 2022,  în zona portului  Tulcea, o ambarcațiune sub pavilion român a eșuat pe digul de piatră ce protejează suburbia Tudor Vladimirescu. A rezultat  avarierea ambarcațiunii și a motorului. Conducătorul acesteia era sub influența alcoolului și este acum cercetat penal. 

2) La data 03 august 2022, Căpitănia Zonală Tulcea a fost sesizată că în zona localității Vulturu, pe Braţul Sulina, se află o ambarcațiune sub pavilion român care este spartă şi răsturnată pe malul drept. Din explicațiile conducătorului ambarcațiunii a rezultat că acesta a lovit un corp imers, a deviat de la traseu și a lovit digul. Bărbatul nu a suferit vătămări corporale, nu au fost urme de plouare, iar navigația în zonă nu a fost afectată.

III. La nivelul Căpităniei Zonale Galați

1) La data de 06 august 2022 o persoană aflată în apă pe brațul Măcin-Turcoaia a fost lovită de  o ambarcațiune aflată în navigație. Persoana a fost preluată de unitățile de intervenție SMURD și transportată la spital. 

2) La data de 27 august 2022 o ambarcațiune cu 11 persoane la bord s-a răsturnat în Dunăre, la Brăila. Toate cele 11 persoane au reușit să iasă din apă. Un copil cu mama sa și un bărbat au fost transportați la spital. Conform constatărilor, ambarcațiunea s-a răsturnat în apropierea malului din cauza unor manevre greșite.

IV.La nivelul Căpităniei Zonale Drobeta Turnu Severin

La data de 30 aprilie 2022, în jurul orei 21:50 Serviciul VTMIS Drobeta Turnu Severin a fost informat de către Dispeceratul 112 Dolj că pe Dunăre, în dreptul localității Rast, o ambarcațiune cu patru persoane la bord s-a răsturnat în timp ce efectua plimbări pe Dunăre. Două persoane s-au salvat și au ajuns pe malul bulgăresc, iar  alte două au fost date dispărute.

Autoritatea Navală Română desfășoară activități de prevenție și control pe linie de siguranța a navigației la ambarcațiunile de agrement și de pescuit pe tot parcursul anului.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Universitatea Ovidius caută studenți în Turcia, Maroc, Albania și Tunisia pe banii Ministerului Educației

mie oct. 19 , 2022
Universitatea Ovidius din Constanța se promovează în mai multe țări străine, de unde speră să atragă viitori studenți. Prima acțiune în cadrul campaniei „Be a student at Ovidius” a avut loc în Mardin, Turcia. Acțiunea face parte din activităţile proiectului „Extinderea strategiei de internaționalizare și creșterea vizibilității Universității Ovidius din […]
Universitatea Ovidius vrea să construiască un spital de 84,2 milioane euro

V-ar putea interesa și: