Pentru un constănțean care se uită la piața imobiliară din Cluj-Napoca, prețurile par să fie din altă lume.
Iată numai un exemplu de pe site-urile de specialitate.
Un apartament de două camere, de numai 41 de metri pătrați, într-un bloc din 1965, se vinde cu 133.000 de euro! Asta înseamnă 3.243 de euro pe metru pătrat.
Apartamentul are teracotă (?!) și nu pare renovat de la construcția blocului până acum.
La beneficii sunt trecute zona (centrul Clujului) și un loc de parcare exterior, despre care nu se spune însă dacă este proprietate personală (greu de crezut) sau închiriat de la primăriei.
În Constanța, cu un preț mai mic pe metru pătrat, poți cumpăra un apartament cu vedere directă la mare, cu o suprafață mai mare, cu sistem smart home instalat.
Vă recomandăm și:
Se lucrează în ritm susținut la Energia Residence
Solid House va deschide alte șapte şantiere în viitorul apropiat
Unul din 3 români vrea să-și cumpere o locuință
Pentru „un constănțean” Clujul mai oferă un avantaj, unul chiar important, vedere directă către UE.
Acela este prețul cerut de vânzător, nu înseamnă că va fi vândut la acel preț. Cu puțin efort găsesc și pentru Constanța anunțuri similare, mult peste prețul pieței. La același preț cu apartamentul menționat în articol am găsit un apartament complet renovat, de o suprafață similară, pe strada Napoca (tot în centrul Clujului).
Proprietățile în Cluj sunt mai scumpe ca în Constanța pentru că orașul e mai atractiv, are și foarte mulți studenți (nu putem spune același lucru despre Constanța), atrage mulți oameni prin simplul motiv că sunt locuri de muncă (au parcuri industriale, au industrie IT dezvoltată), are oferte culturale și de timp liber care nu se pot compara cu Constanța. O spun în cunoștință de cauză, am locuit circa 10 ani în Cluj.