Aproape 10% din populația Ucrainei a intrat în România de la începutul războiului

refugiati-ucraina-1
Refugiați în vama Isaccea

Numărul ucrainenilor care au intrat în România începând din 10 februarie 2022, în contextul războiului din Ucraina, a trecut de 3,8 milioane, relevă datele transmise miercuri de Poliția de Frontieră, în condițiile în care populația țării era de circa 43 de milioane, în 2020.

Conform sursei citate, în data de 21.03.2023, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au făcut formalităţile de control, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, peste 131.280 de persoane, cetăţeni români şi străini şi aproximativ 41.270 de mijloace de transport, pe ambele sensuri.

”Pe sensul de intrare în România, au fost 64.271 de persoane, dintre care 7.022 de cetăţeni ucraineni. Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 21.03.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 3.800.008 cetăţeni ucraineni”, precizează Poliţia de Frontieră.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare, Poliţia de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

„Evoluție”. Cum arată strada Theodor Burada din Constanța la o distanță de doi ani

mie mart. 22 , 2023
La finalul anului 2018, Primăria Constanța anunța că a început reabilitarea trotuarelor de pe strada Theodor Burada. S-a turnat asfalt pe trotuare, s-au înlocuit bordurile. Lucrurile au rămas așa până la începutul lui 2023, când primăria a decis că trebuie înlocuite conductele de termoficare. Acestea trec pe sub trotuar, așadar […]

V-ar putea interesa și: