Aproape jumătate din paturile de la Spitalul de Boli Infecțioase sunt libere

spitalul de boli infectioase

În ultimele 24 de ore, în județul Constanța s-au relizat 631 de teste. În spitalele din județ s-au mai eliberat câteva paturi. La cel de Infecțioase, de pildă, aproape jumătate sunt libere (55 din 120).

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 24.999 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 556 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

Decesul nr. 549: 70 de ani, fără alte boli

În acest moment, sunt 337 de persoane internate, dintre care 322 din județul Constanța și 15 din alte județe.

De asemenea, la nivelul județului sunt 3.121 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 2.851 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 246 de cadre didactice, 558 de elevi, 136 de studenți și 72 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.282 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (300), asistenți medicali (577) și personal auxiliar (405).

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 de paturi – 65 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 72 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 94 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 79 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 12 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 15 ocupate).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 631 de teste RT-PCR.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 383 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 96.550 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 147 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 23 decembrie a.c., 600 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 2.987 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

O fotografie legendară a Pământului a împlinit 52 de ani

joi dec. 24 , 2020
Acum 52 de ani, pe 24 decembrie 1968, trei astronauți deveneau primii oameni din istorie care orbitau Luna și care puteau să vadă incredibilul spectacol al Terrei care se ridică deasupra Lunii. Cei trei astronauți se numesc Frank Borman, Jim Lovell și Bill Anders și se aflau la bordul navetei […]
pamant

V-ar putea interesa și: