Artă în centre de plasament. S-au acoperit cu pictură aproximativ 450 de metri pătrați de pereți

Un proiect cultural inedit, intitulat „Terapie prin artă în centre de plasament din județul Constanța”, s-a încheiat în urmă cu câteva zile. Proiectul a fost co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național – A.F.C.N. Valoare totală: 77.800 lei (70.000 lei finanțare AFCN, 7.800 lei contribuția proprie a beneficiarului).

„La proiect au participat 10 artiști plastici, un psiholog și doi pedagogi artistici. Am folosit procesul de creație artistică ca formă de psihoterapie pentru persoanele instituționalizate și am contribuit la regenerarea vizuală a unor spații comune din 10 centre de plasament din județul Constanța prin pictarea artistică a pereților sălilor de mese, sălilor de studiu, camerelor de recreere și a holurilor acestora. S-au acoperit cu pictură aproximativ 450 de metri pătrați de pereți”, spun organizatorii. 

Proiectul a fost realizat de Rusu I. Georgiana P.F.A. în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Constanța și cu compania de transport auto Business Class Tour. Cei 10artiști plastici care au participat la proiect sunt: Mona Creța, Elena Tania Detcov, Andreea Enache, Ionela Iordan, Alexandra Popa, Mihnea Alexandru Bichilie, Trick Patrick, Liviu Pătrăucean, Adrian Radu, Costin Sturzea. Au mai contribuit la atingerea scopului și obiectivelor proiectului psihoterapeutul Gabriela Enache și pedagogii artistici Lăcrămioara Dumitrașcu și Dana Mihăilescu .

Cele 10 unități din subordinea D.G.A.S.P.C. Constanța vizate de proiect sunt: 1. Centrul de Plasament „Traian” Constanța; 2. Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență din cadrul Complexului de Servicii pentru Protecția în Regim de Urgență a Copilului, a Cuplului Mamă – Copil și a Victimelor Violenței în Familie Constanța; 3. Casa de tip Familial „Decebal” Constanța; 4. Complexul de Servicii Comunitare „Sparta Rotterdam” Techirghiol; 5. Casa de Tip Familial „Callatis” Mangalia; 6. Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane cu Dizabilități „Aristotel” Techirghiol; 7. Centrul de Îngrijire și Asistență Techirghiol; 8. Centru de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică „Artemia” Techirghiol; 9. Locuințe Protejate – Casa „Colibri” Topraisar; 10. Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane cu Dizabilități „Sf. Luca” Negru Vodă. 

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Incendiu la operatorul portuar Comvex

mar oct. 19 , 2021
Un incendiu a izbucnit, marți dimineață, la Comvex, societate cu sediul în Portul Constanța, la dana 80. Reprezentanții ISU spun că focul a afectat un uscător de cereale. Mai multe echipe se îndreaptă în acest moment spre fața locului. COMPLETARE „Incendiu a fost lichidat. A fost mai mult fum.”, au […]

V-ar putea interesa și: