Asociația Comandanților de Navă din România, proiect destinat copiilor cu părinți navigatori

Fotografie cu rol ilustrativ

Asociația Comandanților de Navă din România organizează în perioada 01 octombrie 2021-30 ianuarie 2022 proiectul Seamen`s Kids, care își propune să contribuie la dezvoltarea fizică și emoțională a copiilor cu părinți navigatori, precum și atragerea atenției autorităților locale asupra importanței utilizării sportului ca și mijloc de intervenție în dezvoltarea fizică, socială și emoțională a tuturor copiilor, dar mai cu seamă a copiilor aparținând grupurilor vulnerabile.

Proiectul Seamen`s Kids este derulat de Asociația Comandanților de Navă din România și este finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de o lanț privat de magazine și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

În ciuda existenței diferitelor studii la nivel internațional în ceea ce privește riscul de vulnerabilitate emoțională pe care îl prezintă copiii cu părinți navigatori din cauza lipsei părintelui din mediul familial  pentru perioade intermitente, acești copii lipsesc cu desăvârșire din orice statistică locală sau națională. Una dintre consecințele directe este lipsa de argumentare care ar putea să fie folosită în cereri de finanțare pentru programe dedicate acestei categorii, iar activitățile propuse își doresc să umple golul existent în ceea ce privește existența unor proiecte destinate unei bresle ignorate de-a lungul timpului, la nivel local, în comparație cu Marea Britanie de exemplu, acolo unde peste 2 milioane de lire sterline s-au direcționat în 2020 către proiecte destinate bunăstării navigatorilor.  

Proiectul are ca beneficiari cel puțin 50 de copii cu părinți navigatori născuți între anii 2010-2016 și  își propune îndeplinirea următoarelor obiective:

  1. Creșterea condiției fizice a beneficiarilor.
  2. Ameliorarea comportamentelor antisociale apărute din cauza anxietății sau depresiei.
  3. Creșterea încrederii în sine cu efecte asupra performanțelor școlare .
  4. Creșterea sentimentului de empatie
  5. Dezvoltarea relației părinte-copil cu efecte benefice asupra sănătății emoționale.
  6. Includerea copiilor cu părinți navigatori în raportările anuale precum cele realizate pentru Grupul vulnerabil al  copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate
  7. Modificarea strategiei locale de furnizare a serviciilor sociale astfel încât să includă acești copii, cu efecte asupra creșterii accesului la oportunități de finanțare
  8. Creșterea gradului de informare în comunitatea de navigatori cu privire la această posibilă situație discriminatorie
  9. Includerea sportului ca instrument de intervenție în programele destinate dezvoltării fizice, sociale și emoționale a tuturor copiilor, dar mai cu seamă celor parte a grupurilor vulnerabile
  10. Creșterea numărului de beneficiari care adoptă o alimentație sănătoasă

Pentru îndeplinirea obiectivelor, se vor realiza următoarele activități gratuite:

  1. Două sesiuni de antrenamente la fotbal în fiecare săptămână pentru fiecare beneficiar
  2. O sesiune de consiliere psihologică pe săptămână pentru fiecare grup format din câte 5 beneficiari
  3. Cel puțin trei meciuri caritabile între beneficiari și copii de aceeași vârstă din cartierul de locuințe sociale Henry Coandă finalizate cu produse donate către aceștia din urmă
  4. Minim 6 antrenamente inovative părinte-copil
  5. Distribuirea de fructe beneficiarilor la sfârșitul antrenamentelor
  6. Întâlnire cu reprezentanți ai autorității locale
  7. Comunicarea proiectului pe diferite canale.

„Sperăm ca acest proiect unic să devină un program în toată regula, prin care copiii cu părinți navigatori să participe la activități de calitate necesare reducerii riscului de vulnerabilitate emoțională, desfășurate în cadrul unui grup unit de aceleași condiții familiale și care să fie susținut de cât mai multe entități care recunosc importanța comunității de navigatori în dezvoltarea Constanței. Credem cu tărie că toți copiii merită să aibă parte de astfel de activități și ne dorim ca acest proiect să devină un reper pentru autoritățile locale în vederea implementării de proiecte asemănătoare în viitorul cât mai apropiat.” A declarat dna Dumitrica CĂLIN, Șefa Departamentului Comunicare ACNR.

Asociația Comandanților de Navă din România a fost înființată în 2018 cu scopul de a reprezenta interesele comandanților de navă români. Obiectivul ei este  îmbunătățirea condițiilor socio-profesionale a tuturor comandanților de navă. Având în vedere că aceste condiții converg de cele mai multe ori, indiferent de funcția deținută la bordul navei, ACNR a acționat, ori de câte ori s-a permis, pentru includerea tuturor navigatorilor în activitățile desfășurate.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un chef care oferea meniuri de 600 de lei de persoană turiștilor de pe litoral se plânge de calitatea clienților și îi numește „râzgâiați”

mar sept. 28 , 2021
Cunoscutul chef Adi Hădean a lucrat pentru al doilea an pe litoralul românesc. Are un restaurant în Mamaia, unde, pe parcursul verii, a avut și prețuri de 600 de lei de persoană. Asta pentru un „tasting meniu”. Mult mai mult decât la un restaurant din Amsterdam sau Paris care apare […]

V-ar putea interesa și: