Asociația Dăruiește Aripi a primit recunoașterea ca fiind de utilitate publică 

DaruiesteAripi

Asociația Dăruiește Aripi este certificată de Guvernul României ca instituție de utilitate publică din data de 9 septembrie 2022. Dăruiește Aripi este autoarea unor proiecte în premieră pentru România: Registrul Național al Cancerelor la Copil, primul studiu național de supraviețuire în cancerul pediatric și prima analiză națională privind nevoile părinților care au copii cu cancer.  

În plus față de inovația adusă în serviciile de asistență medicală onco-pediatrică, Asociația a derulat proiecte de dotare cu echipamente și modernizarea infrastructurii spitalicești care acoperă specialități precum neonatologie,  pediatrie, chirurgie și primiri urgențe. Cele mai multe dintre acestea au fost implementate în Constanța și sud-estul țării, fiind ulterior extinse în București și regiunea Muntenia și, în viitorul apropiat, Iași si Moldova. Asociația s-a mai implicat în gestionarea epidemiei de coronavirus și în furnizarea de asistență pentru copiii cu cancer din Ucraina. De la lansarea activității sale, în 2013, Dăruiește Aripi a gestionat finanțări în valoare de peste 6 milioane de euro

Planurile Asociației Dăruiește Aripi pentru următorii cinci ani includ extinderea și digitalizarea asistenței medicale onco-pediatrice la nivel național, precum și contribuția la elaborarea de proiecte la nivel european. Statutul de organizație de utilitate publică va fi un instrument important în acest sens.  

Prima recunoaștere internațională a fost deja făcută de Parlamentul European în 2021. Registrul Naţional al Cancerelor la Copil, dezvoltat împreună cu Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică din România, a primit Premiul Cetăţeanului European. O premieră pentru România, Registrul permite evidența realistă (și nu estimată) a nevoilor specifice cancerului la copii: numărul copiilor bolnavi, incidenţa (frecvenţa la apariţie), distribuţia pe localizări, nevoile de îngrijire anuală, nevoia de medici și secţii de specialitate, necesarul de medicamente, investigaţii specifice și dispozitive medicale.  


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Constănțenii aruncă gunoaie și căzi de duș pe străzi

lun sept. 12 , 2022
Pentru mulți dintre constănțeni, străzile au ajuns loc de aruncat gunoiul. Luni dimineață, de pildă, puteau fi „admirate”, printre altele, saltele vechi și murdare, aruncate lângă o ghenă. Într-un alt loc, pe strada Baba Novac, cineva a lăsat o cadă de duș pe trotuar, lângă un coș de gunoi. Persoanele […]

V-ar putea interesa și: