Asociația Dăruiește Aripi a dotat secția de pediatrie de la Spitalul Județean Constanța cu echipamente medicale în valoare de 64.857 lei, cu scopul de a îmbunătăți condițiile de spitalizare pentru copiii internați și mamele lor.
„De-a lungul anului, primim multe apeluri de la părinții copiilor internați în secția de pediatrie a Spitalului Județean Constanța cu privire la dotarea secției cu echipamente necesare, la îmbunătățirea condițiilor din spital.
Ne-am sfătuit cu personalul medical al secției, de asemenea și cu conducerea spitalului și, la începutul acestui an, am demarat achiziția acestor echipamente solicitate.
Coronavirusul ne-a deturnat un pic atenția în luna martie și aprilie, dar acum am reușit să finalizăm aceste achiziții și să le donăm spitalului”, a declarat Alina Pătrăhău, fondator Dăruiește Aripi.
Iată ce au donat:
- 11 paturi medicale electrice pentru copii
- 4 fotolii medicale pliabile pentru mame;
- 2 nebulizatoare de uz medical;
- 20 saltele pentru uz spitalicesc;
- 100 perne din microfibră, antibacteriene de uz spitalicesc;
- 150 huse impermeabile pentru perne;
- 30 huse impermeabile pentru saltele;
- 100 lenjerii de uz spitalicesc intens ”,
De asemenea, secția pediatrie au fost dotată și cu peste 300 de produse din plastic necesare bunei funcționări a activității de aici: cutii de transport a analizelor și probelor biologice, dispozitive sanitare de igienă și curățenie (rame și perii WC, pubele, găleți, etc.).
Secția de pediatrie aflată la etajul VIII în Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, este singura secție din regiunea Dobrogei care, pe lângă cazurile pediatrice comune, tratează cazurile de terapie intensivă, traumatologie, neurologie și boli de nutriție în patologia copilului și adolescentului în doar 75 de paturi. Pe timpul verii, numărul de pacienți se dublează, din cauza sezonului turistic.
„Ne bucurăm că am putut realiza acest proiect cu sprijinul sponsorilor noștri, cărora le mulțumim. Ne bazăm în continuare pe sprijinul comunității constănțene să continuăm cu astfel de proiecte în spitalele publice: este modul în care îi putem ajuta acum și pe termen lung pe cei aflați în suferință. Persoanele fizice pot direcționa 3,5% din impozit completând formularul 230 iar companiile prin direcționarea a 20% din impozitul pe profit.”, a mai spus Alina Pătrăhău.