VIDEO. Au falsificat ”păcănele” austriece. Prejudiciu de 5 milioane euro

Dosar penal în premieră la nivel naţional. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Constanţa cercetează 6 persoane din Hârşova pentru săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, a unor infracţiuni din sfera proprietăţii intelectuale şi concurenţei neloiale, toate în domeniul jocurilor de noroc, care au adus un prejudiciu de 5.000.000 de euro şi  202.404 de lei.

 

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Constanţa cercetează penal 6 persoane (3 bărbaţi şi 3 femei), cu vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani, reprezentanţi a trei societăţi comerciale din Hârşova, pentru săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, a unor infracţiuni din sfera proprietăţii intelectuale şi concurenţei neloiale, toate din domeniul jocurilor de noroc de tip “slot machine” / „păcănele”.

Cele 6 persoane sunt bănuite că, la sediul a 3 societăţi comerciale din Hârşova, au copiat fără acordul titularului, programe de joc de noroc de tip „Hot Spot” şi „Gaminator”, care aparţin de drept unei companii din Austria, ulterior, programele fiind implementate pe plăci de joc, care erau astfel folosite în sălile de jocuri de noroc.

Aparatele au fost comercializate în toată ţara, unde au fost exploatate de diverşi organizatori ai acestei activităţi, o parte din acestea fiind utilizate şi de cele trei societăţi din Hârşova în propriile săli, în judeţele Constanţa şi Ialomiţa.

În urma cercetărilor poliţişti au ridica 189 de astfel aparate electronice de jocuri de noroc, care au fost supuse unor expertize şi constatări tehnico-ştiinţifice de specializate, concluzionându-se că acestea erau contrafăcute.

În anchetă, oamenii legii au mai constatat că, în timp ce un aparat original poate ajunge până la 12.000 de euro, aparatele contrafăcute erau vândute de societăţile din Hârşova cu un preţ de 3.000 de euro.

În această manieră, în perioada 2007-2009, administratorul celor 3 societăţi comerciale a produs, comercializat şi exploatat în propriile săli de jocuri de noroc 1.800 de aparate electronice contrafăcute, producând un prejudiciu estimat la 22.000.000 de lei (5.000.000 de euro).

De asemenea, administratorul societăţilor comerciale nu a evidenţiat în documentele financiar-contabile toate veniturile realizate din vânzarea aparatelor electronice de jocuri de noroc, creând un prejudiciu bugetului statului de 202.404 de lei, care a fost recuperat în totalitate.

Faţă de cei 6 s-a pus în mişcare acţiunea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, contrafacerea unei mărci, punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu una protejată, concurenţă neloială, oferirea, distribuirea, deţinerea ori depozitarea sau transportul de mărfuri-pirat, promovarea de mărfuri-pirat, reproducerea neautorizată pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator.

În cauză, poliţiştii au beneficiat de sprijinul I.G.P.R. – D.G.I.P.I., Serviciului Român de Informaţii, Oficiului Român pentru Drepturile de Autor şi Biroului Român de Metrologie Legală.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Care este data-limită când vă puteți debranșa de la RADET

vin aug. 28 , 2015
RADET Constanţa anunţă consumatorii de energie termică în sistem centralizat că data limita pentru depunerea cererilor de eliberare a avizului de deconectare/debranşare este de 07.09.2015 exclusiv (n.r. mai exact, vineri, 4 septembrie 2015) Documentaţiile depuse de către solicitanţi în vederea obţinerii avizului de deconectare/debranşare vor fi analizate la dată de […]

V-ar putea interesa și: