Au revenit atacurile cu linkuri malițioase pe Facebook. Atenția la mesaje de tipul„tu ești în video”

primaria constanta facebook

Au revenit atacurile cu linkuri malițioase pe Facebook, avertizează, vineri, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC). Trebuie să fiți atenți la mesaje de tipul „tu ești în video” sau „seamănă cu tine.

Cu ajutorul unor conturi deja compromise, hackerii transmit prin intermediul Facebook mesaje cu textul „seamănă cu tine”, „apari în acest video” sau „tu ești în videoclip”, cărora le adaugă un link malițios sau potențial fraudulos, potrivit sursei citate.

Atacatorii pretind că în videoclip sau în poză „apare persoana căreia i-au transmis mesajul. Este doar o metodă de a stârni curiozitatea potențialei victime și a o determina să dea click. În trecut, accesarea acelui link de pe dispozitiv redirecționa către site-uri de phishing sau care livrau malware, astfel încât cei vizați puteau pierde accesul la conturile Meta, puteau furniza date sensibile atacatorilor sau ajungeau chiar să se aboneze la anumite servicii cu suprataxă”, arată DNSC.

Ce poți face dacă ai primit un astfel de mesaj. Recomandările DNSC 

  1. Schimbă imediat parola contului de Facebook și activează autentificarea în 2 pași (2FA).
  2. Asigura-te că nu au fost acordate permisiuni unor aplicații terțe din Facebook. Pentru asta, este necesară logarea în contul de Facebook și navigarea la categoria Settings & Privacy (Setări și Confidențialitate) și apoi Settings (Setări). Ulterior, trebuie să mergi către categoria Permissions (Permisiuni) și să apeși pe Apps and Websites (Aplicații și Site-uri), pentru a verifica la ce aplicații ai oferit acces. Elimină acele aplicații pe care le consideri suspecte. Apasă pe aplicația respectivă, apoi pe butonul de Remove (Elimină) pentru a-ți proteja contul de accesul neautorizat la aplicații terțe suspecte.
  3. Verifică aplicațiile instalate pe dispozitiv, pentru a te asigura că nu au fost adăugate unele noi, necunoscute.
  4. Verifică setările de confidențialitate, pentru a te asigura că nu există modificări, acordând atenție sporită aplicației Facebook și locațiilor pe care nu le recunoști, unde contul tău de social media apare ca fiind logat.
  5. Scanează dispozitivul cu o soluție de securitate.

Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Istoria unei linii de tren care traversa Constanța acum mai bine de o sută de ani

vin aug. 18 , 2023
La începutul secolului XX a fost construită o linie ferată care lega orașul Constanța de comuna Anadalchioi, unde exista un depozit de armăsari și se organiza târgul de vite. Comuna Anadalchioi era localizată pe latura de vest a orașului Constanța și se întindea de la liniile triajului feroviar și stația […]

V-ar putea interesa și: