Biserica Sfântului Sânge – aici s-ar afla cea mai importantă relicvă a creștinismului VIDEO

Intrarea în biserică. Foto: Constanța 100%, septembrie 2023

Biserica Sfântului Sânge din Bruges, Belgia, adăpostește o relicvă despre care se presupune că ar conține sângele lui Iisus.

Oameni din întreaga lume vin aici zilnic să se roage.

Legenda spune că, după crucificare, Sfântul Iosif de Arimathea, a șters corpul Mântuitorului de sânge și a păstrat hainele.

O bucată din ele a fost pusă într-o fiolă care a ajuns, în Evul Mediu, în posesia regelui Ierusalimului Baldwin al III-lea. Acesta avea să i-o ofere în dar cumnatului său, Derrick al Alsaciei, conte de Flandra, pentru sprijinul pe care l-a oferit creștinilor în cea de a doua Cruciadă. Astfel, fiola călătorește în Flandra, spre sfârșitul anilor 1150, și este adăpostită în capela contelui de Flandra, ridicată în Bruges.

Deși povestea spune că relicva ar fi ajuns în Bruges prin anii 1150, prima mențiune scrisă datează abia de la 1250. Deja, la vremea aceea, faima relicvei depășise granițele Flandrei și creștini din toate statele vecine veneau să i se închine. Oamenii credeau atât de mult în puterea sângelui lui Iisus și povesteau atât de multe miracole, încât Papa Clement al V-lea a dat o bulă papală, în anul 1310, prin care se acorda iertarea de păcate tuturor celor care veneau în pelerinaj la Biserica Sfântului Sânge. Cu toate că, de la sosirea ei în Bruges, fiola nu a fost deschisă niciodată și nu a fost analizat conținutul, în epoca modernă a fost analizată sticla din care a fost făcută. Astfel, s-a descoperit că provine din atelierele de sticlărie din Constantinopole și că datează din secolele al XI-lea sau al XII-lea. Conținutul ei prețios, însă, nu a fost niciodată supus unei analize temeinice, dar cei care cred cu tărie în puterea sângelui sfânt nu au nevoie de nicio confirmare.

Se spune că, o dată pe an, sângele devine lichid.

Biserica se află în centrul orașului. Intrarea este liberă, dar în difuzoare ți se comunică, în mai multe limbi, că donațiile sunt binevenite.

Când am vizitat-o, un preot se ruga în liniște lângă relicvă, alături de oamenii care așteptau la coadă și se opreau câteva zeci de secunde (unii chiar câteva minute) în fața ei.

Fotografiatul și filmatul zonei unde se află este interzis. Imaginile sunt din zona bisericii unde filmatul era permis.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

UDTTMR organizează, în Constanța, „Turneul Campionilor la Kureș - 2023”

vin sept. 8 , 2023
Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România organizează sâmbătă, 9 septembrie, „Turneul Campionilor la Kureș – 2023”, eveniment organizat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța. Competiția care va avea loc începând cu ora 16.00, în Parcul Tăbăcăriei – Constanța (perimetrul din spatele Restaurantului Zodiac), va marca încheierea sezonului de […]
kures-2023

V-ar putea interesa și: