Bogdan Huțucă vrea alianță de dreapta. Se va dezice PMP de PSD? Dilema USR, soluția ANȚ

bogdan hutuca

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, lansează partidelor de dreapta o invitație la dialog în vederea identificării celei mai bune formule politice pentru a înlătura PSD din administrația locală.

După ce și-a desemnat candidații pentru alegerile locale, acesta invită toate partidele de dreapta la consultări în vederea identificării formulei de alianță politică.

„Administrația Mazăre-Făgădău este responsabilă pentru declinul pe care calitatea vieții celor ce locuiesc în Constanța l-a înregistrat în ultimul deceniu. Constanța, un oraș și un județ cu absolut toate datele pentru a fi un pol de stabilitate economică nu doar la nivel național, ci și la nivel regional, a fost ținut pe loc în ultimii 10 ani. Constănțenilor le-au fost negate oportunități de dezvoltare, infrastructura doar s-a deteriorat, sistemul local de sănătate este subdimensionat, termoficarea este la pământ, turismul a fost caricaturizat de personaje ridicole precum Mazăre, oportunitățile de business nu au fost încurajate. Toate acestea sunt consecințele dezastrului PSD. Este momentul ca toți liderii de dreapta din Constanța să conștientizeze situația critică în care ne aflăm și să ne așezăm la aceeași masă pentru că toți constănțenii așteaptă de la noi responsabilitate, viziune, asumare, nu orgolii și competiții care doar ar favoriza PSD-ul. Administrațiile liberale au demonstrat capacitatea în orașe precum Cluj, Oradea, Alba-Iulia și e momentul în care experiența liberală în administrația locală să se bucure de sprijinul tuturor forțelor de dreapta. Deschiderea Partidului Național Liberal este evidentă. Am demonstrat prin decizia luată pentru București că interesul românilor este primordial și vom aplica aceeași strategie peste tot în țară. Vom susține cei mai puternici candidați, iar în cazul Constanței, experiența este de partea candidaților PNL și tocmai de aceea îi invit pe toți partenerii de dreapta să se așeze la masa dialogului pentru a repune Constanța pe locul pe care îl merită.”. a declarat Bogdan Huțucă, Președintele PNL Constanța.

Rezultatul dialogului cu liderii formațiunilor de dreapta va fi comunicat, reafirmând astfel angajamentul PNL pentru transparență, a mai spus liderul PSD, printr-un comunicat de presă.

Ce vor face forțele politice de dreapta? Recent scriam, într-un editorial, că USR nu are altă soluție decât să nominalizeze un candidat propriu la Primăria Constanța, chiar dacă așa îi majorează considerabil șansele lui Decebal Făgădău.

„Dacă nu intră în cursă, partidul va pierde cu siguranță din electoratul care se așteaptă ca Stelian Ion să se bată pentru primăriei. Ar putea să explice o retragere, dar va ieși pe minus. Și, la cum merg lucrurile, câteva procente în minus duc USR-ul spre o zonă de nesiguranță în ceea ce privește accesul în parlament. Pare o scădere mare, dar e plauzibilă. USR nu e departe de a repeta scenariul altor partide-experiment care au avut rezultate bune, dar au dispărut. Și încă ceva: dacă USR nu joacă în Constanța, municipiu unde contează, unde să o facă?”, spuneam în urmă cu câteva zile.

PLUS e un partid prea mic și nevalidat politic pentru a ști cu adevărat cât contează. Din informațiile noastre, nici relația cu USR nu mai este excelentă în toate localitățile din Constanța. Asta nu înseamnă însă cu nu poate face o figură frumoasă sau că nu poate fi luat înseamnă pentru o alianță de drepta, chiar și fără fratele mai mare, USR, cel puțin punctual.

O variantă de alianță de dreapta ar fi cu adevărații țărăniști, Alianța Național Țărănistă (ANȚ), condusă în Constanța de Tudorel Chesoi. Liberalii ar trebui să aibă în vedere o astfel alianță, din două motive. Pe de o parte, țărăniștii vin cu zestrea lor de voturi, pe de altă parte, prin președintele Tudorel Chesoi, au o mulțime de proiecte care ar schimba în bine fața Constanței.

În ceea ce privește PMP, se pune întrebarea dacă apelul lui Bogdan Huțucă li se adresează și lui. Deși unii lideri clamează că este un partid de dreapta, în Constanța PMP nu numai că nu este partid de opoziție, ba a avut și are chiar reprezentanți în conducerea la vârf a administrației locale. Ne referim la Claudiu Palaz, președintele PMP Constanța, care ocupă funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța.

Vă reamintim, în iunie 2016, Claudiu Palaz și Felix Stroe, președintele PSD, semnau un protocol de colaborare politică.

„Partidul Social Democrat și Partidul Mișcarea Populară vor colabora la nivelul județului Constanța pentru constituirea de majorități comune la nivelul tuturor consiliilor locale, consiliului județean și la nivelul consiliului local al municipiului Constanța având drept obiectiv stabilirea unei strategii pentru dezvoltarea județului Constanța și stabilirea unor măsuri ce vin în sprijinul populației și a mediului de afaceri constănțean.”, scrie în protocol.

Rezultatele administrative ale PMP sunt, dacă ne uităm în rapoartele de activitate, zero. Am scris recent că Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, a depus, pentru ultimul an, un raport de activitate pe 282 de pagini. Claudiu Palaz nu a depus niciun fel de raport în ultimii trei ani și jumătate. A reușit însă ceva: să construiască un stâlp de 80.000 de euro, în fața Pavilionul Expozițional, de fapt un catarg care ar fi trebuit să devină unul din simbolurile orașului. S-a dovedit că firma căreia i-a fost încredințată lucrarea l-a construit fără a avea autorizațiile necesare! Halucinant, din punctul meu de vedere. S-a făcut remarcat și declarații nepotrivite sau pur și simplu eronate. De exemplu, a spus despre bisericile de cretă din Murfatlar că fac parte din patrimoniul UNESCO, lucru evident eronat. Claudiu Palaz a mai spus că este de acord cu tăierea copacilor din municipiul Constanța, subliniind că cei care investesc în blocuri nu trebuie chinuiți și că aerul oricum circulă.

Revenind la Constanța, activitatea PMP de aici, partid care spune acum că este de dreapta, a fost foarte apreciată chiar de primarul PSD, Decebal Făgădău. Acesta nu a pierdut ocazia să le mulțumească celor din PMP care l-au ajutat, în momente grele, când PNL făcea opoziție, să îi fie trecute anumite proiecte de hotărâre controversate. Da, este vorba de Claudiu Palaz și Decebal Făgădău, care înainte de alegeri se gratulau cu calificative precum „analfabet politic” și „șuț intelectual”. Detalii AICI.

Culmea ironiei, Claudiu Palaz a făcut și el apel la unirea dreptei, adică, spune el, a PNL, PMP, USR și PLUS.
Acesta a criticat și „scandalurile” făcute de Asociația Constanța Altfel, care a fost fondată de o fostă colegă de-a sa de partid, Felicia Ovanesian. Reamintim că, în august 2013, Partidul Mişcarea Populară – Filiala Constanţa a anunţat că interimatul la conducerea organizaţiei municipale Constanţa va fi asigurat de avocata Felicia Ovanesian. Aceasta a rămas în PMP până în toamna anului 2014.

Este evident, în opinia noastră, că dreapta nu se poate coaliza în jurul aliaților PSD.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

CT BUS anulează temporar traseele pentru elevi

mar mart. 10 , 2020
CT BUS anulează temporar traseele pentru elevi, începând cu data de 11.03.2020. Măsura a fost luată din cauza suspendării cursurilor din unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal și profesional. Circulația celor 3 linii, E1, E2 și E3, va reveni la normal în momentul reluării procesului de învățământ. Puteți urmări […]

V-ar putea interesa și: