Litoralul românesc s-a umplut de apartamente de închiriat, pentru care nu este nevoie de autorizare din punct de vedere al securității la incendiu.
Numărul oficial al acestora a explodat în ultimii doi ani și a ajuns să reprezinte mai bine de jumătate din totalul construcțiilor de turism.
Potrivit evidenței Ministerului Turismului, la data de 01.06.2019 existau 1800 de construcții de turism. După numai câteva luni, la data de 20.09.2019, numărul acestora era de 2.145.
Acest lucru înseamnă că au apărut, în medie, mai mult de trei astfel de construcții în fiecare zi!
„Din totalul de 2145, 1.119 obiective funcționează cu clasificarea turistica de camere/apartamente de închiriat”, au precizat reprezentanții ISU Dobrogea.
Aceștia spun că schimbarea clasificării turistice a hotelurilor/motelurilor/hostelurilor/vilelor/pensiunilor în camere/apartamente de închiriat a luat amploare in anul 2017, deoarece aceasta categorie de obiective nu se regăsește in prevederile H. G. 571/2016, referitoare la aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu. Mai exact, spun cei de la ISU, pentru acestea nu este necesară autorizarea din punct de vedere al securității la incendiu.
În ultimii 3 ani, au fost clasificate 648 de obiective care funcționează ca apartamente/camere de închiriat.