Campusul Henri Coandă se extinde cu imobile „la standarde ridicate”

campusul henri coandă se extinde
Locuitorii campusului social s-au integrat și care percep și sunt recunoscători pentru sprijinul pe care comunitatea l-a dat, spune primarul Decebal Făgădău

Campusul Henri Coandă din Constanța, construit de Mazăre pentru persoanele sărace, se extinde cu încă 16 blocuri.

Șase dintre ele sunt deja construite și sunt „imobile la standarde ridicate”, spune primarul Constanței, Decebal Făgădău.

„Am construit șase blocuri noi în campusului Henri Coandă. Trei pentru chiriașii evacuați sau în curs de evacuare și trei pentru locuințe sociale. Sunt imobile la standarde ridicate, sunt imobile de bună calitate, iar beneficiarii, conform legislației în vigoare, sunt aprobați de către consiliul local, împreună cu toate criteriile și împreună cu ceea ce au ei de plătit. Cu alte cuvinte, noi ne asumăm o coplată a costului fiecărei familii ce va beneficia de sprijin din partea comunității și a statului”, a declarat, joi, primarul PSD al Constanței.

Primarul a mulțumit Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru că a finanțat cu două treimi aceste blocuri, restul de o treime provenind de la bugetul local.

„După finalizarea acestor șase blocuri, am putut tria și selecta restul cererilor pentru locuințele din etapa a doua a campusului Henri Coandă. Pot să vă anunț că deja primele două blocuri au fost repartizare și că avem o listă cu beneficiare care vor semna contracte în perioada imediat următoare.”

Decebal Făgădău, primarul Constanței

Vecinii au reclamat în mai multe rânduri o mulțime de probleme pe care le au, de la numărul mare de furturi la gălăgie și la faptul, de exemplu, că mulți bărbați urinează pe peretele blocului. Edilul a vorbit și despre persoanele din campus care sunt certate cu legea, despre care spune că sunt în număr foarte mic.

„În realitate, în campusul Henri Coandă vorbim doar despre exemple izolate care tulbură liniștea în acel campus. Foarte mulți oameni, cei tăcuți, sunt oameni care s-au integrat și care percep și sunt recunoscători pentru sprijinul pe care comunitatea l-a dat. Tocmai de aceea mi se pare nedrept ca acest proiect să fie viciat de atitudinea câtorva dintre cei care locuiesc acolo”, a punctat liderul PSD.

Mai mult, Decebal Făgădău spune că cei care vor ocupa cele blocuri care se vor construit în cadrul etapei a doua trebuie să îndeplinească anumite condiții, printre care să-și ducă la școală copiii și să se ducă la doctor.

„Am umblat la criteriile de repartizare pentru etapa a doua, astfel încât fiecare dintre beneficiari știe că, din momentul când a primit sprijin din partea comunității (aici fac referire doar la Henri Coandă etapa a doua, la cele zece blocuri), trebuie să-și ducă copilul la școală, să meargă la mediul de familie, să-și facă analizele pe care statul le finanțează, să participe la activitățile civice atât din zona campusului, cât și la alte activități din vecinătate, tocmai pentru a șterge imaginea pe care au făcut-o câțiva din cei care locuiesc acolo. Subliniez: câțiva. Împreună cu Poliția Locală, Inspectoratul Județean de Poliție și Jandarmeria vom reinstaura normalitatea colo și veți vedea acțiuni ferme din partea noastră.”, a conchis primarul Constanței.

Pentru construcția celor zece blocuri noi este nevoie de circa 7,5 milioane euro, la care se adaugă banii pentru utilități, pază, etc. De asemenea, se adaugă banii pentru cele șase blocuri în construcție. O parte din bani vor fi asigurați din fonduri guvernamentale.

Cartierul Henri Coandă a început să fie construit din 2012, la ideea lui Radu Mazăre. Au fost realizate atunci 798 de apartamente cu 1.734 de dormitoare, care au costat 7,78 milioane euro. Cei care se mutau aici nu trebuie să fie neapărat săraci. De exemple, din criteriile de eligibilitate făceau parte mașinile Dacia sau cele mai vechi de zece ani sau cu o capacitate cilindrică de 1600 cmc. De altfel, Primăria Constanța a relizat mai multe zeci de locuri de parcare în zonă.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vergil Chițac: „270 de milioane de lei din banii constănțenilor au ajuns la bugetul de stat!”

vin mart. 1 , 2019
Senatorul independent Vergil Chițac spune că 270 de milioane de lei din banii constănțenilor au ajuns la bugetul de stat. Este vorba despre deja celebrul excedent de care vorbește, de ani buni, primarul PSD Decebal Făgădău. Într-un comentariu pe Facebook referitor la un articol publicat de ziarul nostru despre deficitul […]
vergil chitac

V-ar putea interesa și: