Într-o perioadă în care copiii au părut a nu se gândi decât la ce costumație să poarte de Halloween, elevii claselor a II-a B, D și E, respectiv ai clasei a IV-a F de la Școala Gimnazială Nr.30 „Gheorghe Țițeica” au celebrat frumusețea toamnei și bucuria pământului care rodește printr-un mic târg intitulat „Gusturi și gustări de toamnă”. Prin această activitate, copiii s-au întors la valorile tradiționale și au sărbătorit românește toamna cea bogată.
Inițiativa a aparținut doamnelor prof. înv. primar Rodica Urlă, Nuran Veli, Florina-Natalia Andreiescu și Tamara- Lavinia Cășuneanu-Păunescu, care au pus în valoare spiritul creativ, artistic și inovator al copiilor prin aducerea în același cadru a tradițiilor și a recoltelor. Micuții elevii s-au transformat în mici antreprenori care și-au vândut produsele delicioase realizate de mame și bunici harnice. Dulcețuri și plăcinte, murături și salate, sucuri și fructe de sezon au făcut deliciul celor care s-au înghesuit să le cumpere. De asemenea, aceștia au avut la vânzare și obiecte decorative realizate din frunze, castane, ghinde, lemn și plastilină, adevărate mostre de ingeniozitate inocentă.
Au fost prezente sute de persoane care s-au bucurat de frumoasa zi de toamnă, de imaginea copiilor îmbrăcați, unii dintre ei, în ii minunate, dar și de mâncărurile delicioase.
Directorul școlii, prof. înv. primar Florentina Țigmeanu a declarat: „Ne bucurăm că am reușit să organizăm o activitate atât de plăcută pentru elevii noștri. A fost o pauză de la ceea ce poate fi considerat monotonie și a reprezentat un moment de implicare atât din partea elevilor, cât și a cadrelor didactice. Doresc sa le mulțumesc tuturor celor care au ajutat la realizarea acestui târg, accentuând sentimentul de recunoștință pentru colegii mei și pentru familiile care au depus un efort consistent pentru a crea ceva frumos, asigurându-i pe toți de susținerea mea pentru orice activitate care aduce zâmbete pe fețele copiilor noștri.”
„Discutând cu fiecare coordonatoare a claselor implicate în această activitate inedită, am aflat că, din banii câștigați de către copii prin vânzarea de produse, aceștia vor organiza excursii precum vizita centrului tematic Destiny Park din capitală, a cetăților dobrogene Enisala sau Histria, respectiv organizarea unor activități extrașcolare precum vizionarea unui film sau vizitarea unuia dintre muzeele constănțene. Iată cum o idee născută spontan a dus la realizarea unei activități extrem de plăcute și de motivante pentru elevi, deveniți mici întreprinzători. În plus, faptul că elevii au avut alături de ei familiile constituie un plus pentru sudarea relației dintre școală și membrii comunității locale.”, au precizat reprezentanții școlii.