Cât costă parcarea privată în Mamaia și ce se întâmplă dacă nu plătești

Parcarea în Mamaia, pe locurile administrate de Primăria Constanța, costă 4 lei pe oră (prima jumătate de oră într-un interval de 24 de ore este gratuită). Un preț piperat. Nu e de mirare că au apărut parcări private, unde prețurile sunt ceva mai mici.

Una dintre ele aparține unei persoane fizice autorizate din Argeș, PFA Ciucan Ion. Potrivit informațiilor de la fața locului, puteți plăti abonamente de 25 de lei pentru 7 ore, de 35 de lei pentru 12 ore sau de 55 de lei pentru 24 de ore.

Până aici, toate bune și frumoase. Prețul pentru 24 de ore este sensibil mai mic decât cel perceput de primăriei.

Vor apărea însă probleme cu cei care vor parca în zonă și nu vor plăti. Semnele montate de PFA spun că „pentru neplata parcării se ridică autovehiculul conform HCL 399 din 2018”. Tot acolo scrie că pentru neplata parcării se pune caracatiță iar tariful de deblocare este de 100 de lei.

Hotărârea de Consiliu Local la care referire PFA-ul se referă la regulamentul privind activitatea de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă de pe raza teritorială a municipiului Constanța. „Ridicarea vehiculului reprezintă măsura tehnico-administrativă pe care polițistul rutier/polițistul local o poate dispune în una din situațiile prevăzute la art. 143, când vehiculul staționează neregulamentar pe partea carosabilă.” se arată în ea.

Aici este vorba despre un teren care pare să fie privat.

De ridicarea mașinilor nu se ocupă Poliția Națională, ci Poliția Locală, aflată în subordinea Primăriei Constanța. Ridicarea propriu-zisă este realizată de Confort Urban, un SRL aflat în subordinea Consiliului Municipal. „În baza HCL 123 sigur nu vor ridica mașini. Dacă vorbim la modul general Confort Urban este societate comerciala si are dreptul să încheie contracte pentru serviciile pe care le au în portofoliu, însă nu cred ca are vreun contract cu acest obiect.”, ne-au precizat reprezentanții primăriei.

Situații similare, în care șoferii s-au trezit cu caracatițe pentru că au parcat neregulamentar (ca niște nesimțiți, de multe ori) în mall-uri sau pentru că au depășit limita de parcare gratuită au fost des întâlnite în trecut și au trezit multe reacții.

Am încercat că contactăm pe reprezentantul PFA-ul, la numărul de telefon care apare la Registrul Comerțului, dar nu am primit niciun răspuns.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Câți bani au cerut primarii din Constanța prin programul Anghel Saligny

mar mai 10 , 2022
Procedura de alocare a fondurilor pentru comunitățile locale de către Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației a fost finalizată. În urma evaluărilor făcute la nivel de guvern și a aplicării unei proceduri standard la nivel național, județului Constanța îi va reveni suma de 1.135.252.021 de lei, a anunțat președintele PNL […]
bani

V-ar putea interesa și: