E plin internetul de note de plată din Mamaia, care mai de care mai extravagante. De parcă toată lumea comandă fără se uite la prețuri și are un adevărat șoc atunci când vede totalul. Probabil că, de multe ori, astfel de postări sunt manipulatoare.
Pentru a vedea cât de scumpă este, de fapt, mâncarea în stațiunea Mamaia, am dat o fugă să vedem la fața locului.
Am găsit și restaurante unde se putea mânca ieftin, dar și unele unde trebuia să te asiguri că ai ceva bani în cont. Am eliminat din start două categorii de restaurante: cele de lux, din zona de nord a stațiunii Mamaia, dar și cele de tipul împinge-tava. Ne-am concentrat pe terasele din centrul stațiunii.
Dacă nu sunteți foarte pretențios, puteți găsi un meniu de seară cu 29,99 de lei. Aveți la dispoziție trei meniuri. De pildă, o ceafă de porc de 150 de grame, o porție de cartofi prăjiți de 100 de grame, o salată de murături de 150 de grame și o clătită cu gem sau cu Finetti, de 100 de grame. Sau o porție de spaghete carbonara de 250 de grame și o clătită. Evident, nota finală va fi mai mare, pentru că veți dori, cel mai probabil, că beți cel puțin un pahar cu apă.
Un alt restaurant vă oferă un meniu al zilei la 38 de lei. Este compus din ciorbă de văcuță, șnițel de pui sau pulpe dezosate sau piept de pui la grătar sau ceafă de porc, plus cartofi prăjiți și salată de varză.
Dacă vreți un meniu a la carte de la un restaurant care oferă și pește, puteți alege un storceag, la 42 de lei, icre de știucă – 40 de lei suta de grame, sau tocăniță din fructe de mare – 50 de lei. O porție de 200 de grame de caracatiță costă 75 de lei. Porția de calcan este 100 de lei.
La o altă terasă, o ciorbă costă 25 de lei, un burger – 41, iar o porție de paste carbonara 35 de lei. Un tiramisu este 25 de lei.
Dacă prefereați o pizza, sunt restaurante specializate. Cea mai ieftină este o margherita, 34 de lei pentru mărimea medie, 400 de grame, și 63 de lei pentru cea de 800 de grame. Cea mai scumpă este cea quattro formagi – 45 de lei cea mică, 85 de lei cea mare.
Din păcate, foarte multe terase sunt goale. În stațiune sunt foarte multe supermarketuri și magazine alimentare, care vând mâncarea mai ieftin decât în restaurante. Este unul din motivele pentru care acestea nu mai au așa de mare căutare.
V-ar putea interesa și:
La terasele cu preturi mici se pune problema calitatii si igienei. Dai 30 lei pe o toxinfectie.