Câți bani face CCINA Constanța

ccina constanța
Sediul CCINA Constanța

Articol preluat din ConstantaFinanciara.ro, singurul ziar exclusiv economic din Constanța.

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa (CCINA Constanța) este o organizație neguvernamentală care reprezintă mediul de afaceri local. 

CCINA Constanța desfășoară însă și activități eonomice și financiare. De fapt, aceasta este latura sa cea mai dezvoltată, anul trecut a avut, în medie, 31 de angajați care se ocupat de aceste activități, spre deosebire de numai 8, însărcinați cu activitatea fără scop patrimonial.

Camera are venituri de la membrii săi, dar și din diferitele evenimente pe care le organizează, în special târguri. Vorbim aici despre târguri de îmbrăcăminte și încălțăminte, de nunți, de ambarcațiuni și auto (din ce în ce mai rare), etc. Cei care doresc să participe plătesc. 

Așa se face că CCINA Constanța a raportat, pentru anul 2017, venituri totale de 7.106.438 lei și cheltuieli totale de 7.082.703 lei. Ambele cifre sunt mai mari decât cele previzionate. Rezultatul la finalul anului 2017: un excedent de 23.735 lei. Excedentul prevăzut era de 15.000 de lei.

Potrivit descrierii de pe propriul site, CCINA Constanța este o organizaţie autonomă, cu personalitate juridică, neguvernamentală, de utilitate publică, apolitică, fără scop patrimonial, non profit, creată pentru a reprezenta, apăra şi susţine interesele membrilor săi şi ale comunităţii de afaceri, în raport cu autoritățile publice şi cu organismele din ţară şi din străinătate.

Vă recomandăm și:

De ce ține CCINA blocată o parcare când nu o folosește?

CCINA Constanţa a fost înfiinţată la iniţiativa comercianţilor din jud. Constanţa, în baza prevederilor Decretului – Lege nr. 139 din 11 mai 1990 privind camerele de comerţ şi industrie din România şi recunoscută prin Hotărârea de Guvern nr. 799/1990, fiind continuatoarea de drept a Camerei de Comerţ şi Industrie Constanţa, desfiinţată abuziv prin Decretul nr. 74/1949. În prezent, CCINA Constanţa funcţionează şi este organizată în baza legii nr. 335 din 3 decembrie 2007 – Legea camerelor de comerţ din România.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Incompetența ex-prefectului Albu lasă urme adânci, chiar și după ce acesta a părăsit funcția

vin nov. 2 , 2018
Ex-prefectul Constanței, Ioan Albu, a părăsit instituția după o serie de scandaluri de pomină, în care s-a făcut de râs la nivel național. Toate au culminat cu momentul în care a încercat să citească un text penibil, plagiat, de Ziua Constanței. Retoric, realizatorul emisiunii „Starea Nației”, Dragoș Pătraru, l-a numit […]
prefectul ioan albu

V-ar putea interesa și: