Articol preluat din ConstantaFinanciara.ro, singurul ziar exclusiv economic din Constanța.
Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa (CCINA Constanța) este o organizație neguvernamentală care reprezintă mediul de afaceri local.
CCINA Constanța desfășoară însă și activități eonomice și financiare. De fapt, aceasta este latura sa cea mai dezvoltată, anul trecut a avut, în medie, 31 de angajați care se ocupat de aceste activități, spre deosebire de numai 8, însărcinați cu activitatea fără scop patrimonial.
Camera are venituri de la membrii săi, dar și din diferitele evenimente pe care le organizează, în special târguri. Vorbim aici despre târguri de îmbrăcăminte și încălțăminte, de nunți, de ambarcațiuni și auto (din ce în ce mai rare), etc. Cei care doresc să participe plătesc.
Așa se face că CCINA Constanța a raportat, pentru anul 2017, venituri totale de 7.106.438 lei și cheltuieli totale de 7.082.703 lei. Ambele cifre sunt mai mari decât cele previzionate. Rezultatul la finalul anului 2017: un excedent de 23.735 lei. Excedentul prevăzut era de 15.000 de lei.
Potrivit descrierii de pe propriul site, CCINA Constanța este o organizaţie autonomă, cu personalitate juridică, neguvernamentală, de utilitate publică, apolitică, fără scop patrimonial, non profit, creată pentru a reprezenta, apăra şi susţine interesele membrilor săi şi ale comunităţii de afaceri, în raport cu autoritățile publice şi cu organismele din ţară şi din străinătate.
Vă recomandăm și:
CCINA Constanţa a fost înfiinţată la iniţiativa comercianţilor din jud. Constanţa, în baza prevederilor Decretului – Lege nr. 139 din 11 mai 1990 privind camerele de comerţ şi industrie din România şi recunoscută prin Hotărârea de Guvern nr. 799/1990, fiind continuatoarea de drept a Camerei de Comerţ şi Industrie Constanţa, desfiinţată abuziv prin Decretul nr. 74/1949. În prezent, CCINA Constanţa funcţionează şi este organizată în baza legii nr. 335 din 3 decembrie 2007 – Legea camerelor de comerţ din România.