Cauza incidentului de la centrala nucleară Cernavodă

Centrala-Nucleara-Cernavoda-CNE

Societatea Națională Nuclearelectrică SA a anunțat că, în după-amiaza zilei de 6 februarie 2024, un compresor de aer  de serviciu,  din partea clasica (nu cea nucleară) a Unității 2 a Centralei Nuclearaeletrice Cernavodă a declanșat si a degajat fum (fără foc), fără impact asupra securității nucleare si personalului Unității 2 CNE Cernavodă.

„In prezent, echipamentul este izolat si se fac investigații pentru identificarea cauzei. Degajarea de fum nu a avut impact asupra securității nucleare si asupra producției, Unitatea 2 funcționând la putere nominala si in parametri normali.”, a declarat Cosmin Ghiță, director general al societății.

Din informațiile noaste, fumul s-a produs din cauză că au patinat curelele de la un agregat.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Cauza incidentului de la centrala nucleară Cernavodă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Medicii din Iași au salvat viața unei fetițe de trei ani care avea o tumoare într-o zonă a creierului cu funcții vitale

mar feb. 6 , 2024
O fetiță de trei ani, diagnosticată cu o tumoare severă, a fost salvată de medicii Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași. Intervenția, extrem de dificilă, a fost un succes, iar fetița nu a rămas cu sechele neurologice. „Echipa medicală a Spitalului Clinic de Urgenţă «Prof. Dr. […]

V-ar putea interesa și: