CCINA, proiect transfrontalier pentru protejarea moștenirii culturale și naturale în Bulgaria și România

ccina

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa (CCINA Constanţa) lansează proiectul “A heritage friendly cross-border economy in Romania and Bulgaria HERITAGE RO-BG – O economie transfrontalieră care protejează moştenirea culturală şi naturală în România şi Bulgaria”, finanţat prin programul Interreg V-A România-Bulgaria.

Proiectul Heritage RO-BG a fost iniţiat de CCINA Constanţa, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Dobrici, Bulgaria şi are ca obiectiv comun facilitarea adoptării unei abordări transfrontaliere comune în privinţa utilizării sustenabile a moştenirii culturale şi naturale, astfel încât să se obţină creştere economică şi să se creeze locuri de muncă în zona de graniţă România – Bulgaria, inclusiv prin îmbunataţirea sectorului de turism.

Obiectivul proiectului va fi realizat prin identificarea şi promovarea unor noi modele de activităţi economice viabile şi prietenoase faţă de moştenirea culturală şi naturală, având ca principal rezultat îmbunătatirea activitatii de turism, principala industrie care valorifică şi afectează moştenirea culturală şi naturală.

Proiectul abordează conceptul de economie prietenoasă faţa de patrimoniul cultural şi resursele naturale, iar principalele rezultate ale proiectului sunt următoarele:

–          o Strategie transfrontalieră pentru dezvoltarea unei economii care protejează patrimoniul cultural şi resursele naturale în România şi Bulgaria;

–          un cadru de implementare a Strategiei cuprinzând camere de comerţ şi alte organizaţii de sprijin a afacerilor pe graniţa româno-bulgară, incluzând instruirea experţilor implicaţi din partea acestor entităţi şi realizarea unor instrumente de implementare;

–          o faza pilot de implementare, care cuprinde o campanie de informare şi educatională  adresată comunităţilor locale din Constanţa şi Dobrich şi include sesiuni pilot de instruire şi de recunoaştere a unei utilizări sustenabile a moştenirii şi resurselor culturale şi naturale de către firme.

Grupurile ţintă ale proiectului sunt: camerele de comerţ şi asociaţii ale oamenilor de afaceri de pe graniţa româno-bulgară, sectorul privat, autorităţi publice şi stakeholderi instituţionali,   turiştii şi publicul larg.

Proiectul va fi implementat pe întreaga zonă de graniţă româno-bulgară, în perioada 3 februarie 2016 – 2 februarie, 2018. Conferinţele de lansare ale proiectului se vor desfăşura la Constanţa, în ziua de 18 iulie, 2016, iar la Dobrich, în ziua de 19 iulie, 2016.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ajunși în pragul disperării, constănțenii își asfaltează singuri străzile. FOTO. VIDEO

mar iul. 19 , 2016
Sătul de praf, de gropi și de promisiuni, un locuitorul din cartierul Compozitorilor a hotărât să-și asfalteze drumul spre casă. Strada Constantin Bobescu, căci despre ea este vorba, este plină de gropi atât de adânci încât este aproape impracticabilă. Unui prieten care a condus pe ea i-a căzut farul de […]

V-ar putea interesa și: