Ce au căutat românii pe Google. Topul anului 2023

Google a prezentat marți topul celor mai populare căutări ale românilor în 2023. Listele Google arată subiectele și oamenii care au generat cel mai mare interes în căutări în România, cele mai populare evenimente de anul acesta pentru români, dar și întrebările pe care le-au pus aceștia. 

Tema principală a anului 2023 în căutările românilor pe Google au fost „cutremurele”. Cutremurul de peste 5 grade Richter ce a avut loc în Gorj în februarie, dar și seismul care a lovit Turcia la începutul anului au generat o creștere rapidă a căutărilor pe Google legate de cutremur.

De asemenea, românii au fost interesați și de tehnologia momentului: inteligența artificială.

În topul căutărilor pe Google în 2023, în România se găsesc și evenimente globale precum conflictul dintre Israel și Gaza, dar și locale, cum a fost greva profesorilor din România.

Printre căutări regăsim decesul Ronei Hartner, cel mai recent model de iPhone, dar și Oppenheimer, o căutare care vizează, pe de o parte, filmul omonim, dar și fizicianul Robert Oppenheimer, a cărui poveste este ecranizată.

La capitolul filme a existat un interes pentru două titluri românești: Romina, VTM și Miami Bici 2, iar în ceea ce privește serialele, patru dintre ele sunt autohtone – Lia, soția soțului meu, Clanul, Camera 609 și Groapa, iar altul este filmat în România: Wednesday, care ocupă primul loc în topul serialelor.  

La capitolul rețete s-au căutat gusturi din trecut, adaptate trendului actual de mâncat sănătos, precum rețeta de parizer de casă, dar și elemente mai exotice, precum rețete de cocktail sau cu tapioca.

Românii s-au întrebat „Cum a murit Vlad Țepeș”, pe fondul serialului dedicat domnitorului român, difuzat anul acesta, dar și cum se produce un cutremur sau cum se face maiaua. Au vrut să afle mai multe despre tehnici de negociere, de vânzare sau de citire a chipului.

Nu în ultimul rând, românii au căutat pe Google în ce și cum să investească, domeniul de investiție cel mai căutat anul acesta fiind fotovoltaicele.

Din lista căutărilor „trending” pe 2023 că cel mai căutat joc a fost Hogwarts Legacy, Untold a fost pe primul loc în căutări între concerte/festivaluri, iar Coldplay conduce la capitolul trupe; emisiunea cea mai căutată a fost America Express, Valea Zălanului a fost locul din România cu cea mai mare creștere a interesului în căutări, în timp ce locul de muncă cel mai „trendy” în căutări a fost cel de skipper.

Topurile celor mai populare căutări pe Google în 2023 au fost realizate folosind liste „trending”: căutări care au înregistrat o creștere susținută față de 2022, pe o perioadă considerabilă de timp.

Listele „trending” sunt diferite de cei mai căutați termeni (expresii/cuvinte pe Google, care cuprind volume absolute și tind să se schimbe foarte puțin de la an la an). Analiza căutărilor trending permite identificarea intereselor specifice anului 2023. 

Momente/reperele anului 2023 în căutările românilor pe Google

Evenimente, știri, tehnologii și anunțuri care au stârnit cel mai mare interes în căutările românilor în 2023.

  1. Cutremur
  2. Chat GPT
  3. Rona Hartner
  4. Israel Gaza conflict
  5. iPhone 15
  6. Cutremur Turcia
  7. Oppenheimer
  8. România-Elveția
  9. Grevă profesori
  10. Character AI

Filme

  1.  ​Oppenheimer
  2. Barbie movie
  3. Romina VTM
  4. Culpa mia
  5. Avatar 2
  6. Miami bici 2
  7. The Nun 2
  8. John Wick 4
  9. Five Nights at Freddy’s
  10. Creed 3

Seriale

  1. Wednesday
  2. Ginny and Georgia
  3. The last of us
  4. Lia soția soțului meu
  5. Golden boy
  6. Clanul
  7. Camera 609
  8. Groapa
  9. The idol
  10. XO kitty

Inteligența artificială

  1. Ion inteligență artificială
  2. Inteligență artificială chat
  3. Program inteligență artificială
  4. Inteligență artificială aplicație
  5. Inteligență artificială film
  6. Site inteligență artificială
  7. Inteligență artificială referat
  8. Ce este inteligență artificială
  9. Inteligență artificială fotbal
  10. Master inteligență artificială Craiova

Diete

  1. Dieta Nupo
  2. Dieta cu lapte
  3. Dieta Cambridge
  4. Dieta scandinavă
  5. Dieta Natman
  6. Dieta Coman
  7. Dieta balerina
  8. Dieta cu ouă fierte
  9. Dieta Rina tabel
  10. Dieta Toman

Rețete

  1. Magiun de prune rețetă
  2. Rețetă parizer de casă
  3. Dulceață de căpșuni rețeta bunicii
  4. Sex on the beach rețetă
  5. Gălbiori rețete
  6. Scovergi rețetă
  7. Sos olandez rețetă
  8. Rețete cu tapioca
  9. Compot de prune rețetă
  10. Gogoșari în oțet rețetă

Cum…?

  1. Cum a murit Vlad Țepeş
  2. Cum se produce un cutremur
  3. Cum se face maiaua
  4. Cum se folosește cardul de energie
  5. Cum să devii o femeie fatală
  6. Cum se joacă remi
  7. Cum se face siropul de păpădie
  8. Cum se transmite holera
  9. Cum cumpăr acțiuni Hidroelectrica
  10. Cum se încheie mediile

Ce este…?

  1. Haarp ce este
  2. Ce este vaginismul
  3. Roxadustat ce este
  4. Ce este Hamas
  5. Grafen ce este
  6. Fentanil ce este
  7. Ce este scarlatina
  8. Ce este homocisteina
  9. Ce este pe 24 august
  10. Kibbutz ce este

Tehnici

  1. Tehnici de negociere
  2. Tehnici de nursing
  3. Tehnici de vânzare
  4. Tehnici de citire a chipului
  5. Tehnici de evaluare și îngrijiri acordate de asistenții medicali
  6. Tehnici de masaj
  7. Tehnici de respirație
  8. Tehnici de vopsit ouă
  9. Tehnici de comunicare
  10. Tehnici de manipulare

Investiție

  1. În ce să investești în 2023
  2. Cum să investești
  3. Investiție parc fotovoltaic
  4. Investiție dex
  5. Cum investești în indicele BET
  6. Cum investești la bursă
  7. Investiție panouri fotovoltaice
  8. Cum investesc americanii
  9. Investiție în Hidroelectrica
  10. În ce să investești 10000 euro

Idei

  1. Idei de afaceri 2023
  2. Idei de costume din materiale reciclabile
  3. Idei mâncare gătită
  4. Idei notițe Instagram
  5. Idei de desene simple
  6. Idei pachețel grădiniță
  7. Idei mărțișoare 2023
  8. De la idee la bani
  9. Idei de provocări
  10. Idei de cină sănătoasă

Despre căutările românilor pe Google în 2023

Căutările anului 2023 sunt realizate pe mai multe categorii, urmărind să surprindă trenduri de căutare din România în anul care tocmai se încheie. Listele cuprind căutările „trending”, căutări care au înregistrat o creștere, în perioada 1 ianuarie 2023 – 1 decembrie 2023. Ierarhizarea în fiecare listă este făcută după volumul căutărilor. Listele „trending” sunt diferite de cele cu cele mai căutate expresii/cuvinte pe Google, care cuprind volume absolute și tind să se schimbe foarte puțin de la an la an. Analiza căutărilor trending permite identificarea intereselor specifice anului 2023.

Listele au fost create utilizând combinat mai multe servicii și instrumente care ne oferă o imagine detaliată asupra trendurilor de căutare la nivel global și regional. Cea mai mare parte a datelor provin din Google Trends, un serviciu public, care prezintă volumul de căutări pe diferite regiuni geografice, perioade de timp și termeni utilizați. De asemenea, utilizăm instrumente interne care ne permit să realizăm analize complexe suplimentare. Mai mult, am eliminat spam-ul, căutările de navigare și cele care se repetă. Listele au fost realizate pe baza cifrelor de trafic de pe adrese din România, care au realizat atât căutări pe google.com, cât și pe domeniul local (google.ro) și căutările mobile.

Parallax


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Universitatea Ovidius din Constanța a obținut o finanțare națională de peste 7,7 milioane lei pentru CityINNOHub - European Digital Innovation Hub

mar dec. 12 , 2023
Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), liderul proiectului „CityINNOHub (ConsTanta INNovation Hub, a center for the digital transformation of SMEs and PSOs in SE Romania)”, a obținut, prin competiție națională, o finanțare de 7.793.760 lei.  Fondurile sunt furnizate de către Autoritatea pentru Digitalizarea României, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul […]

V-ar putea interesa și: