Ce probleme întâmpină navigatorii care vor să se vaccineze împotriva covid

vaccinare

Sindicatul Liber al Navigatorilor a inițiat demersul și împreună cu Asociația Națională a Agențiilor de Crewing din România, ANR și Prefectura Constanța, navigatorii au fost incluși în etapa a 2-a de vaccinare. În această etapă doar persoanele juridice pot înscrie navigatorii pe platforma de vaccinare. „Alternativ se poate face înregistrarea și programarea doar prin Call Center, dar este foarte anevoios”, a precizat Adrian Mihălcioiu, președintele SLN.  

Navigatorii (maritimi, fluviali, platforme marine, nave FPSO etc.) care colaborează cu agențiile de crewing din România ar trebui înregistrați pe platformă de către aceste agenții de crewing. Sindicatul Liber al Navigatorilor s-a implicat pentru înscrierea membrilor SLN și voluntar pentru navigatorii care nu colaborează cu agențiile de crewing din România.

Pentru ca navigatorii să se poată programa individual după înscrierea pe platforma de vaccinare, am luat legatura cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) și am reușit rezolvarea acestei probleme, astăzi sistemul fiind total operational în ceea ce priveste navigatorii.

Totuși, pentru cei ce și-au făcut un cont înainte de a fi înregistrați, platforma s-ar putea să nu le permită să se programeze. În acest caz rugăm să contactateze din nou Sindicatul pentru a putea sa ii programam noi.

Rugăm insistent totodată agențiile de crewing să se implice pentru a inscrie si  programa pentru vaccinare navigatorii cu care colaborează si care vor sa se vaccineze, SLN neputând fizic să preia toate cazurile de navigatori care vor să se vaccineze din sectorul maritim și fluvial, platforme petroliere și alte nave din zona continentală.”, spune Adrian Mihălcioiu.

Astăzi, SLN, prin personalul desemnat, a înregistrat pe toți navigatorii care au trimis pana ieri la ora 24:00 mesajul „vreau să mă vaccinez” pe nr. de WhatsApp dedicat (peste 200 de navigatori in cateva ore).  De luni va prelua pe toți cei care vor dori înregistrarea pentru vaccinare  de azi si din perioada weekendului.

Singura problema cu care se confruntam este problema aprovizionarii centrelor de vaccinare cu vaccinuri impotriva Covid-19, datele de programare fiind deja pentru luna martie.

Oficialii din Romania ar putea propune UE ca tarile cu dorinta mai mica de vaccinare sa renunte la parte din cotele lor in favoarea tarilor cu cerere mai mare de vaccinare ar fi una din solutii, spun reprezentantii SLN.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Peste jumătate din paturile Spitalului de Boli Infecțioase Constanța (spital covid) sunt libere

vin ian. 22 , 2021
Peste jumătate din paturile Spitalului de Boli Infecțioase Constanța (spital covid) sunt libere, potrivit DSP Constanța. Astfel, la nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 59 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 45 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – […]
spital-boli-infectioase-constanta-1

V-ar putea interesa și: