Cea mai strălucitoare lună din ultimii 70 de ani poate fi admirată chiar de Ziua Dobrogei, de la Observatorul Astronomic. VIDEO

super-luna
Peste numai două zile putem admira un fenomen astronomic pe care îl putem vedea de numai câteva ori în viață, dacă avem noroc și trăim mult: Super Luna. Acesta apare când luna se află în punctul cel mai apropiat de orbita Pământului.
Luna plină a lunii octombrie a fost pe data de 16. Următoarea super lună va atinge punctul de intensitate maximă pe data de 14 noiembrie, când sărbătorim și Ziua Dobrogei. Este a doua din cele trei super luni pline consecutive ale anului 2016.
Această lună plină, pe lângă faptul că va fi cel mai aproape de Pământ și cea mai luminoasă, va fi de asemeni cea mai mare din 1948 încoace. Luna plină nu va mai ajunge atât de aproape de Pământ până pe 25 noiembrie 2034, potrivit experților de la NASA.
Luna plină are loc în fiecare lună, când Soarele, Pământul și Luna se aliniază, cu Luna într-o parte a Pământului, opusă Soarelui. Termenul de Super Lună este folosit pentru a descrie luna plină aflată la perigeu – punctul în care luna e află cel mai aproape de Pământ, ceea ce face să pară cu 14% mai mare și cu 30% mai strălucitoare pe cer, spun oficialii de la NASA.
Super Luna poate fi admirată la Observatorul Astronomic de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, pe 14 noiembrie. Programul începe la ora 19.00, cu o proiecţie 3D.
Pentru observațiile astronomice prețurile sunt 5 pentru copil și 10 adult. Pentru proiecțiile 3D prețurile sunt similare.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Tariful la apă potabilă perceput de RAJA S.A., pe locul 15 la nivel național

Dum nov. 13 , 2016
  În România, toți operatorii de apă și canalizare, cu excepția RAJA SA, încasează apa meteo, ceea ce înseamnă un plus la factură cu un procent mediu de 9,2%. În această situație, în care RAJA nu încasasează apa meteo, tariful perceput de RAJA SA la apă potabilă  este pe locul […]

V-ar putea interesa și: