CERONAV pregătește noi investiții pentru 2021, inclusiv un simulator off-shore

ceronav

Baza nautică a Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV și-a dezvoltat potențialul capacității de instruire a personalului navigant, în conformitate cu reglementările STCW*, și va face acest lucru și în 2021, când va dispune și de un simulator off-shore.

Astfel, în decursul anului 2020, CERONAV Constanța a derulat lucrările de proiectare și execuție pentru obiectivul “Poligon de Instruire Marinăresc”, în vederea instruirii practice pentru cursuri specifice precum: Curs promovare pentru obținerea certificatului de capacitate de ajutor ofițer mecanic, Curs calificare pentru obținerea certificatului de capacitate de motorist, Curs specializare pentru obținerea certificatului de capacitate șef timonier maritim, Curs calificare marinari.

În ultimii ani CERONAV a investit și a finalizat cu succes proiecte precum noua flotă de ambarcațiuni de salvare, simulatoare moderne sau velierul „Speranța”, asigurând astfel o bază modernă, la cele mai înalte standarde și exigențe din Europa și din lume.

„Anul viitor ne așteaptă noi investiții care vor mări capacitatea fizică a infrastructurii de educație și creșterea calității programelor de instruire: campus, săli de curs, un nou bazin de instruire, un nou poligon fire fighting, simulator off-shore. Contextul actual al pandemiei a afectat nu doar ritmul investițiilor, dar mai ales al autorizațiilor și aprobărilor necesare de la diverse autorități. Cu sprijinul Ministerului Transporturilor, echipa CERONAV continuă programul de modernizare, de digitalizare, derularea proiectelor europene și a tuturor proiectelor de dezvoltare. Privim spre viitor cu responsabilitate și optimism!”, a declarat Ovidiu Sorin Cupșa, Director General CERONAV, Ambasador Maritim IMO.

Guvernul României, semnatar al convențiilor IMO, garantează prin CERONAV păstrarea conformității certificatelor marinarilor români și instruirea acestora la cele mai înalte standarde, pentru ca România să rămână un important furnizor de personal navigant pentru flota mondială.

*STCW înseamnă Convenția internațională privind standardele de instruire, certificare și menținere a navigatorilor, este în vigoare din 1978 și stabilește standarde minime de calificare pentru stăpânii, ofițerii și personalul de pază pe nave comerciale maritime și iahturi mari.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un minor care a condus sub influența alcoolului s-a accidentat grav

joi dec. 17 , 2020
Astăzi, în jurul orei 04.50, un bărbat de 17 ani, fără a poseda permis pentru nicio categorie de vehicule și în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice (emana halenă alcoolică) a condus un autoturism pe strada Poporului din municipiul Medgidia. La un moment dat a intrat în coliziune […]

V-ar putea interesa și: