CFR – ca să cumperi bilete online trebuie să te prezinți la ghișeu

Digitalizarea face pași mici în România și, de multe ori, este însoțită de drumuri la ghișee (și de dosare cu șină). Dacă vrei, de pildă, să cumperi un bilet online de tren de la CFR pentru un elev nu poți.

CFR nu îți cere numele elevului, ci un ID și CNP-ul. ID-ul poate fi obținut numai dacă te prezinți la anumite ghișee. Iată ce spune oficial compania de stat: „Studenții și elevii care doresc eliberarea online a biletelor de tren trebuie să-și creeze un profil de utilizator. Înscrierea datelor care atestă calitatea de student/elev și dreptul la gratuitate se poate face după cum urmează: pentru studenți fie pe site-ul cfrcalatori.ro dintr-un cont de utilizator online, fie la casele de bilete CFR Călători dotate cu sistem electronic de emitere; pentru elevi doar de la casele de bilete CFR Călători dotate cu sistem electronic de emitere.”

Așadar, dacă vreți să călătoriți cu copilul-elev, trebuie musai să faceți un drum până la o casă de bilete. Nu oricare, ci una dotată cu sistem electronic de emitere. Care sunt acestea? Nu apare nicio informație pe site. Mergeți la cea mai apropiată și încercați-vă norocul.

Pentru adulți nu este nevoie decât de un cont care se poate crea online.

În țări din Europa, ca de pildă Franța și Anglia, se pot cumpăra bilete de tren pentru copii și online, cu reducere, chiar din România. Nu e nevoie să dai o fugă până la cea mai apropiată gară din Paris sau Londra și să arăți nu știu ce documente.

Pași de urmat la casa de bilete de către elevi/părinții elevilor

  • Elevul/părintele elevului va prezenta actele care dovedesc calitatea de elev conform prevederilor legale în vigoare (respectiv carnetul de elev vizat pe anul școlar completat cu nr. de CNP sau adeverința în cazul elevilor de la clasele pregătitoare în care este menționat și nr. de CNP).
  • După verificarea și înregistrarea datelor în sistem de către operatorul de la case de bilete, acesta va emite un carton cu ID-ul alocat. La primirea cartonului, elevul/părintele elevului este obligat să verifice corectitudinea datelor de identificare înscrise.
  • După primirea cartonului, profilul de elev este activ și pregătit pentru achiziționarea de legitimații de călătorie online/de la automatele de vânzare/de la casele de bilete CFR Călători.

CFR mai spune că, pentru a evita inconvenientele legate de vizarea legitimațiilor, de instituțiile de învățământ, în perioade diferite, la începerea anului școlar/ universitar se va putea călători, astfel:

  • Studenții, până la data de 31 octombrie inclusiv, în baza legitimației de student pentru reducere/gratuitate la transport vizate pentru anul universitar anterior cu excepția celor din anii terminali.
  • Elevii, în primele 30 de zile de la începerea anului școlar, în baza carnetului de elev vizat pe anul școlar anterior cu excepția celor din anii terminali.

Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Educația în România a murit. „Timp de atâţia şi atâţia ani ne-au spus într-un fel sau altul: Marş la catedră şi încheiaţi mediile!”

sâm iun. 10 , 2023
Sorin Dragne, preşedintele FSLI Sector 1, a declarat sâmbătă că pentru clasa politică, dascălii din România au devenit gloata care să încheie mediile elevilor, pentru a mai bifa ei un an şcolar. Acesta a mai spus că în prezent educaţia nici măcar nu mai este la terapie intensivă, ci a […]

V-ar putea interesa și: