Cinci elevi constănțeni, prezenți la Conferința Internațională Telepresence 2024 din America

O echipă formată din cinci elevi din Constanța a participat la Conferința Internațională Telepresence 2024, organizată de IEEE și desfășurată la California Institute of Technology (Caltech). Evenimentul a reunit cercetători din întreaga lume, iar lucrarea elevilor români, intitulată „EEG Signal Analysis of Attention Levels in VR and AR Learning Tasks”, a fost acceptată pentru prezentare alături de proiecte universitare și doctorale.

Lucrarea elevilor constănțeni

Elevii Balica Darius-Cristian (Liceul Teoretic Traian), Beu Mihai-Robert (Colegiul Național Mihai Eminescu), Bucur Andrei, Durduman-Burtescu Tudor, Gheorghică Istrate David și Ripiciuc Amalia-Ioana (Colegiul Național Mircea cel Bătrân) fac parte din Asociația Informatică pentru Viitor din Constanța. Lucrarea lor analizează semnalele EEG pentru a evalua nivelurile de atenție în sarcinile de învățare bazate pe realitate virtuală și augmentată, subliniind aplicabilitatea acestor tehnologii în educație.

Pregătirea echipei a fost coordonată de profesoara Ramona Rădulescu, care a sprijinit elevii în abordarea tehnică a subiectului și în elaborarea lucrării.

Un mediu competitiv

Conferința a oferit elevilor o oportunitate de a-și prezenta cercetările într-un cadru internațional, alături de proiecte de avangardă, precum roboți subacvatici sau tehnologii pentru persoanele cu dizabilități. De asemenea, aceștia au primit feedback din partea participanților, inclusiv al cercetătorilor români prezenți.

Doctoranda Sorina Lupu de la Caltech a remarcat performanța elevilor constănțeni, subliniind faptul că prezența lor la un astfel de eveniment este o realizare notabilă, în condițiile în care majoritatea participanților sunt studenți avansați sau doctoranzi.

Sprijinul logistic și experiența acumulată

Participarea echipei la această conferință internațională a fost facilitată prin sprijinul sponsorilor, care au acoperit costurile logistice și de transport. În timpul evenimentului, elevii au avut ocazia să colaboreze cu organizatorii în calitate de voluntari, acumulând experiență în desfășurarea unei conferințe internaționale.

Totodată, elevii au vizitat laboratoare avansate din cadrul Caltech, explorând tehnologii în domeniul inteligenței artificiale și al sistemelor autonome, oferindu-le o perspectivă mai largă asupra aplicațiilor practice din domeniul științific.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Constanța, printre orașele cu cele mai ridicate costuri ale vieții

joi nov. 21 , 2024
Constanța se află în clasamentul orașelor cu cele mai ridicate costuri ale vieții, potrivit indexului T.R.A.I., care analizează percepția locuitorilor asupra cheltuielilor generale. Cu un scor de 56,3 puncte, orașul de la malul mării ocupă una dintre ultimele poziții, situându-se în rândul orașelor percepute ca fiind cele mai scumpe, alături […]

V-ar putea interesa și: