Cinci sfaturi pentru ca hoții să nu-ți spargă locuința

Cea de-a șasea ediție a evenimentului Focus Day – Ziua Europeană de Prevenire a Furturilor din Locuințe s-a desfășurat miercuri, 19 iunie, în cele 23 țări europene unite în Rețeaua Europeană de Prevenire a Criminalității.

Conceptul își propune creșterea gradului de conștientizare, de către cetățeni, a necesității adoptării unei atitudini preventive față de locuința și bunurile proprii, precum și a consecințelor ce decurg din neadoptarea măsurilor de siguranță adecvate.

Furtul din locuinţă este infracţiune regăsită în toate statele europene, iar victimele, pe lângă deposedarea de bunuri materiale, pot resimți și o traumă psihică, prin faptul că persoanei în cauză i se ia și sentimentul de securitate în interiorul locuinței, un loc unde toată lumea ar trebui să se simtă în siguranță.

Din fericire, multe dintre furturile din locuințe pot fi prevenite prin metode simple și nu foarte costisitoare – încuietori solide la uși și ferestre, lumini exterioare, senzori de mișcare.

În acest context, polițiștii Serviciului de Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității au desfășurat o serie de activități informative, în municipiul Constanța, pentru prevenirea furturilor din locuințe.

Polițiştii au discutat cu cetăţenii despre factorii favorizanţi ai infracţiunilor de furt din locuinţă, modurile de operare utilizate frecvent, precum şi despre principalele măsuri de siguranţă pentru protejarea locuinţei şi a bunurilor personale.

În acest context, polițiștii vă recomandă:

  1. Verificați dacă uşile şi ferestrele sunt încuiate, chiar dacă ați ieşit din casă doar pentru câteva minute;
  2. Montați o alarmă şi activați-o de fiecare dată când plecați de acasă;
  3. Nu ascundeți chei de rezervă în exteriorul locuinței, în garaj sau în magazie;
  4. Asigurați-vă că obiectele de valoare și banii pe care îi aveți în imobil nu pot fi văzute pe fereastră;
  5. Nu ţineți sume mari de bani în casă, în acelaşi loc.

Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Instanța a stabilit că Alexandru Mazăre poate fi eliberat, dar decizia poate fi contestată

joi iun. 20 , 2024
Judecătoria Medgidia a decis azi, 20 iunie, că Alexandru Mazăre, fost senator PSD, fratele lui Radu Mazăre, poate fi eliberat condiționat. Nu va ieși însă azi din penitenciar, pentru că decizia poate fi contestată, în termen de trei zile. Iată soluția pe scurt: „În baza art. 587, alin. 2 C.pr. […]

V-ar putea interesa și: