Colors, Sounds and Motion in a Dark Space este titlul unui proiect cultural derulat la planetariul din Constanța, dar și la cel din Galați.
Proiectul prespune producția spectacolului de sunet și imagine „Synesthesia Spectrum” și organizarea a șase reprezentații ale acestui spectacol în Planetariul Constanța (18, 19, 20, 25, 26, 27 mai 2020, începând cu ora 19:00) și două reprezentații în Planetariul Galați (28 mai 2020).
Synesthesia reprezinta un fenomen perceptiv în care stimularea unei căi senzoriale sau cognitive conduce la experiențe automate, involuntare, într-o a doua cale senzorială sau cognitivă. Synesthesia are ca fenomen derivat Chromesthesia, respectiv asocierea sunetelor cu culori, acest gen de manifestare senzoriala stând la baza conceptului acestui proiect. Practic, o structură muzicală de 45 de minute cu influențe spațiale, concepută special pentru acest performance, va fi convertită electronic, printr-un program de computer, în forme vizuale de diferite mărimi și culori ce vor fi proiectate pe cupola Planetariului. „Muzica vizuală” va fi completată live de un cor format din șapte muzicieni profesioniști.
Proiectul este organizat de Asociația Culturală Georgiana Rusu. Parteneri sunt Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” Galați, compania de transport auto Business Class Tour.
Finanțator este Administrația Fondului Cultural Național (aria tematică: arte vizuale). Valoarea totală a proiectului este de 113.500 lei (85.000 lei finanțare A.F.C.N., 28.500 lei contribuție proprie a beneficiarului)
- Proiect desfășurat sub egida „Constanța – Capitala Tineretului din România 2020 – 2021”
- Regia: Iulian Enache
- Scenografia: Lăcrămioara Dumitrașcu
- Muzica: Adrian Mihai
- Light – designer: Alin Vintilă
- Sound master: Techin Bactișa
- Software designer: Lucian Pascu
- Director artistic: Georgiana Rusu
Asociația Culturală Georgiana Rusu, în parteneriat cu Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, derulează, la Planetariul din Constanța, și proiectul cultural Zero Gravity Dimension.
Detalii despre ambele puteți afla mai jos, de la Sebi Pătrunjei, coordonator proiect, și Adrian Bîlbă, directorul CMSN.