COMPARAȚIE Cât costă benzina și motorina pe Autostrada Soarelui, în Constanța și București

autostrada soarelui (2)

Benzina este mai scumpă pe Autostrada Soarelui față de Constanța și București, potrivit unei analize realizate de AGERPRES cu ajutorul Monitorului Preţurilor la carburanţi, o aplicaţie lansată anul trecut de Consiliul Concurenţei.

Astfel, la staţiile Petrom de pe Autostrada Soarelui (A2), un litru de benzină standard costa vineri 4,55 de lei. Spre comparaţie, în benzinăria Petrom Nicolae Grigorescu din Bucureşti, preţul era de 4,45 de lei. La capătul celălalt al călătoriei, la Constanţa, preţul benzinei în reţeaua Petrom este de 4,43 lei pe litru.

În staţiile Rompetrol, benzina costă 4,62 lei pe litru pe autostradă şi 4,51 lei în Bucureşti şi Constanţa. Acelaşi tip de carburant în reţeaua OMV costă 4,60 lei pe autostradă, 4,55 lei în Capitală şi 4,52 lei pe litoral.

Astfel, la un rezervor mediu de 50 de litri, un şofer ar economisi aproximativ 6 lei dacă alimentează cu benzină înainte de a intra pe autostradă.

Totuşi, comparativ cu vara trecută, diferenţa dintre preţul din oraşe şi cel din benzinăriile de pe autostradă nu mai este atât de mare. AGERPRES a realizat şi anul trecut o analiză similară, iar economia pentru un plin era de peste 10 lei.

În ceea ce priveşte motorina, unele sortimente pe autostradă au devenit chiar mai ieftine decât în Bucureşti. Petrom vinde motorina standard pe A2 cu 4,55 lei pe litru, în timp ce în Bucureşti motorina costă 4,59 lei pe litru, iar, în Constanţa, 4,43 lei pe litru.

La Rompetrol, motorina este 4,67 lei pe autostradă, 4,65 lei în Bucureşti şi 4,47 lei în Constanţa, iar, la OMV, un litru de diesel costă 4,65 lei atât pe autostradă, cât şi în Bucureşti, şi 4,47 lei în Constanţa.

Preţurile din benzinăriile de pe autostrăzi sunt de regulă mai mari decât media, mai ales în perioada vacanţelor, când oamenii călătoresc mai mult.

În plus, pe Autostrada Soarelui, business-ul benzinăriilor este unul sezonier, adică, odată cu terminarea sezonului estival, fluxul de clienţi scade considerabil. Chiar şi vara, turiştii folosesc benzinăriile de pe autostradă mai mult ca punct de oprire şi de odihnă.

Platforma online „Monitorul preţurilor carburanţilor” a fost lansată în vara anului trecut de Consiliul Concurenţei şi permite consumatorilor să afle preţurile practicate de către marile reţele de distribuţie a carburanţilor auto. Principalul scop al aplicaţiei este creşterea concurenţei pe piaţa carburanţilor şi ieftinirea produselor.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Caniculă în sud-estul României, vijelie în restul țării

Dum aug. 23 , 2020
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunțat că, în regiunile sudice şi sud-estice, duminică şi luni, local va fi caniculă. De asemenea, disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală va atinge şi pe arii restrânse va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi, în general, de […]

V-ar putea interesa și: