Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, membru PNL, este afectat de două mari scandaluri, care au atras și atenția conducerii centrale.
Liderii de la București nu au trecut cu vederea derapajul incredibil al lui Mihai Lupu, care a amenințat și agresat un polițist local, dar nici faptul că, recent, acesta a căpătat calitatea de suspect de luare de mită într-un dosar instrumentat de procurorii DNA.
Din informațiile noaste, neconfirmate de către PNL Constanța, conducerea de la malul mării a solicitat liderilor de la București o întâlnire pentru a prezenta și clarifica problema Mihai Lupu. În cadrul acesteia, s-a stabilit în unanimitate și fără dubii că situația acestuia nu reprezintă nicidecum definiția de „liberal” și că aduce prejudicii de imagine partidului. Sursele noastre spun că s-a decis retragerea sprijinului politic al lui Mihai Lupu.
Acest lucru nu se poate face de pe o zi pe alta. PNL Constanța a început demersurile statutare. Asta înseamnă convocarea forurilor de conducere ale partidului, care vor analiza situația și vor vota în cunoștință de cauză.
În tot acest timp, aflând probabil de discuția de la București și de profunda nemulțumire a partidului, Mihai Lupu a trimis o hârtie președintelui PNL Constanța prin care își dă demisia din funcția de vicepreședinte al organizației. Este o funcție în care nu l-a numit nimeni, ci a fost numit de facto, ca toți președinții de CJ ai PNL din România.
Lupu a solicitat și suspendarea sa din partid, lucru care nu este prevăzut în statut.
Ce NU a făcut Mihai Lupu este să-și dea demisia din funcția de președinte al Consiliului Județean, unde tocmai și-a majorat salariul cu 50%. Să nu uităm că Lupu a candidat de pe listele PNL, susținut de PNL. Fără partid, probabil că ar fi fost, în continuare, pe banca de rezervă a politicii.
Onoarea de care vorbește în scrisoarea către PNL ar trebui să îl determine să-și dea demisia din funcția de președinte al CJ Constanța.