Bacăul va fi primul oraş din ţară care va acea un parc atletic, adică un parc întreg dedicat sportului de masă. Consiliul Judeţean Bacău, instituţia care derulează proiectul, a semnat contractul pentru execuţia lucrărilor la Athletic Park. Investiţia se ridică la 14,5 milioane euro, iar banii provin din bugetul local, scrie Ziarul Financiar.
Execuţia parcului a fost câştigată de o asociere de firme formată din Conextrust – Routte Construct – Evalcons Tech, care au subcontractanţi companiile Regenergy, Build Instal Electric, Keingart Aps, Pro Hidro Instal, Consulting Grup Expert, Dasitrade şi Ischia. Proiectul are ca termen de execuţie a lucrărilor opt luni.
Parcul va fi amplasat pe strada General Ştefan Guşe, nr. 2, şi va avea o suprafaţă de 20.000 mp. Parcul va avea o pistă de atletism de 400 de metri, o pistă de alergare pe deal de 309 metri, bol centrifugal pentru alergare, pistă de pumptrack, o clădire multifuncţională în care vor fi vestiare, zone de depozitare şi de alimentaţie publică, un traseu cu obstacole, un lac de agrement, o zonă de aruncare a greutăţilor şi o parcare. „Ştiu că băcăuanii iubitori de sport au aşteptat îndelung acest pas, dar lor le spun acum că aşteptarea a luat sfârşit, iar odată cu semnarea contractului de execuţie a lucrărilor realizarea Athletic Park a intrat în linie dreaptă! Acest obiectiv sportiv era o necesitate, nu este un capriciu, şi este expresia consultărilor publice pe care le-am organizat tocmai pentru a face auzită vocea băcăuanilor pe care am şi ascultat-o prin materializarea acestei investiţii“, a scris Valentin Ivancea pe pagina sa de Facebook.
Infrastructura parcului le va permite pasionaţilor de sport să practice diferite tipuri de atletism, precum sărituri, aruncări, alergare, dar şi ciclism. De asemenea, vor exista şi terenuri pentru jocurile de echipă.
Ideea construirii unui astfel de parc a fost inspirată de un parc similar aflat în Odense, Danemarca, primul parc inovator de atletism din Europa. La proiectul din Bacău a contribuit şi Flemming Overgaard, arhitect danez care a lucrat la execuţia parcului din Odense.
Prin acest proiect, CJ Bacău şi-a propus creşterea atractivităţii şi competitivităţii regionale şi atragerea în zonă a unui număr mai mare de persoane care practică sport, dar şi dezvoltarea sportului de masă în oraş.