Constanța a fost aplaudată de Cluj datorită Teatrului de Stat

„Jocuri în curtea din spate” la INTERFERENŢE, în Cluj Napoca

În săptămâna care a trecut, trupa Teatrului de Stat Constanța a participat, cu două spectacole, la unul dintre cele mai importante festivaluri internaționale de teatru din Europa: INTERFERENȚE, găzduit de Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, recunoscut ca unul dintre cele mai bune teatre din România.

Spectacolul „JOCURI ÎN CURTEA DIN SPATE”, de Edna Mazya, în regia Dianei Mititelu, pentru care regizoarea TSC a câștigat Premiul UNITER pentru debut, a avut două reprezentații la INTERFERENȚE Cluj-Napoca, în data de 25 noiembrie, de la ora 17:00 și de la ora 22:00, în rolul principal jucând alternativ Cristiana Luca și Ecaterina Lupu, acompaniate de Ștefan Mihai, Andrei Bibire, Theodor Șoptelea și Cătălin Bucur.

 „PROMETEU ‘22”, regia Gábor Tompa, o coproducție internațională Teatrul Maghiar de Stat din Cluj Napoca – Teatrul de Stat Constanța – Teatrul Național de Dramă din Ljubljana, a fost jucat pe scena festivalului în 26 noiembrie. Din distribuție fac parte actorii Teatrului de Stat Constanța Mirela Pană, Florin Aioane, Ecaterina Lupu, Cătălina Mihai și Dana Dumitrescu, iar regizorul secund al spectacolului este Erwin Șimșensohn, directorul TSC. Spectacolul a avut premiera la Cluj-Napoca și premiera la Ljubljana, iar premiera de la Constanța este programată în 26 și 27 ianuarie 2023.

Prometeu 22 la INTERFERENŢE Cluj Napoca
„Prometeu 22” la INTERFERENŢE, îîn Cluj Napoca

Înainte de a ajunge la Cluj-Napoca, echipa Teatrului de Stat Constanța s-a oprit la Miercurea-Ciuc, unde, în data de 23 noiembrie, a avut loc o reprezentație a spectacolului „JOCURI ÎN CURTEA DIN SPATE”, inclusă în programul „Luceafărul” al Teatrului Municipal Maghiar „Csíki Játékszín”. În cadrul acestui program, în fiecare an sunt invitate spectacole jucate în limba română, dedicate publicului român din Miercurea-Ciuc. Spectacolul a fost vizionat și de o clasă de elevi de la Liceul „Marin Preda” din Odorheiu-Secuiesc, mulți dintre ei fiind la prima întâlnire cu teatrul. A fost o experiență intensă, pe care au descris-o apoi în cuvinte foarte frumoase, și au ținut să se fotografieze cu actorii pe care îi aplaudaseră pe scenă.

Elevi din foto Odorheiu Secuiesc
Discuţii cu regizoarea şi actori după spectacolul „Jocuri în curtea din faţă”

„Tot din programul „Luceafărul” a făcut parte și spectacolul „MARIA TĂNASE. O POVESTE”, scenariul și regia Carmen Lidia Vidu, care a fost prezentat la același teatru, la întoarcerea din Cluj Napoca, în data de 27 noiembrie. Actrița TSC Mirela Pană și pianistul George Călin, s-au bucurat de un mare succes la publicul din Miercurea-Ciuc, fiind scoși la rampă de câteva ori de aplauzele care nu se mai terminau.”, au transmis reprezentanții TSC.

Acest turneu încheie circuitul festivalier al Teatrului de Stat Constanța, care a fost selectat la nu mai puțin de douăsprezece festivaluri naționale și internaționale, din întreaga țară, la care se adaugă și alte spectacole în deplasare, în țară și peste granițe. 


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Măicuța-medic. „Știinţa despre sănătatea oamenilor este strâns legată de știința pentru a-L înțelege pe Dumnezeu”

mie nov. 30 , 2022
Este și măicuță, și medic. Măicuţa Anastasia și medicul Ana Maria Pah. Aşa o cunosc deopotrivă credincioşii şi bolnavii pe care ea îi vindecă. Măicuţa Anastasia este medicul primar Ana Maria Pah de la Spitalul CF din Timişoara şi susţine că întreaga ei viaţă este rânduită de Dumnezeu. „Teologia a […]

V-ar putea interesa și: