George GIMA, președintele filialei municipale USR Constanța, a atras astăzi atenția asupra lipsei de infrastructură sportivă din municipiul Constanța.
„Infrastructura sportivă din orașul nostru este la pământ, iar cuvintele atletei constănțene Ioana-Emilia Colibășanu prezintă un adevăr pe care administrațiile, locală și centrală, se fac că nu îl văd de mai bine de 25 de ani: “Constanța, un oraș mare, frumos, care are ZERO baze sportive pentru atletism, zero săli pentru sezonul de iarnă și zero stadioane cu pistă pentru sezonul de vară”. După mai bine de un an de la demolarea cu surle și trâmbițe electorale a stadionului Farul, pe locul respectiv zace acum un crater imens plin cu pământ și moloz. Practic, s-a “demolat” ce mai rămăsese din speranța sportului constănțean. S-a ales praful și la propriu și la figurat. Au rămas doar promisiunile și minciunile administrației.”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.
George Gima afimă că, în timp ce construirea noului stadion stă blocată în licitații contestate și incompetență, nimănui nu i-a păsat unde se vor antrena sportivii care foloseau pista de atletism.
Recomandare: Dacă David Popovici ar fi fost constănțean, nu ar fi fost campion olimpic
„De ce nu a luat în calcul administrația acest lucru? Din cinism, din lipsă de viziune și din dorința meschină de a păcăli opinia publică cu “viitoarea construcție” a stadionul și bazei sportive! Să vă mai amintesc și despre Sala Polivalentă, care nici până astăzi nu e gata și care, oficial, trebuia să fie inaugurată încă de acum doi ani?
Alte baze sportive lipsesc de asemenea, iar sportivii constănțeni merg ore întregi cu trenul către alte orașe, unde găsesc condiții sportive adecvate, fie că vorbim despre atletism, înot sau alte sporturi olimpice.”, a mai spus acesta.
USR-istul a dezvăluit și cum stau lucrurile în alte orașe.
Timișoara: zilele acestea începe șantierul la noul complex sportiv din zona Mircea cel Bătrân, cu terenuri de fotbal, baschet, pistă de atletism și sală multifuncțională; în afara competițiilor și antrenamentele, terenurile vor putea fi folosite de toată lumea; aceasta este a doua mare investiție în sportul timișorean, după stadionul de pe Calea Buziașului.
Brașov: la mai puțin de doi ani de la începerea lucrărilor, cea mai mare sală polivalentă din țară este aproape finalizată; peste 10.000 de locuri, multe facilități, iar pe lângă funcțiunile sportive, aceasta va putea fi folosită și pentru evenimente culturale.
„Așadar, acolo unde se vrea se poate. Nu toate administrațiile sunt la fel.”, a conchis George Gima.