Termoficare Constanța SRL a anunțat, vineri, că au început operațiunile tehnologice de furnizare a apei calde de consum, după o săptămână de la sistarea acesteia.
Consumatorii arondați la magistrala de transport M2 a agentului termic, respectiv zonele Inel 1 și 2, Institutul de Marină, Tomis Nord, vor beneficia de apă caldă începând din această după-amiază, procesul de încălzire al acesteia se derulează de la CET către Tomis Nord.
Pe magistrala M1, primii care vor beneficia de apă caldă în cursul acestei seri sunt consumatorii din cartierele Poarta 6, Km 4-5, zona Centru, Peninsulă, Casa de Cultură. În zona Dacia se va furniza apa caldă de consum începând de mâine sâmbătă 29 octombrie, în funcție de momentul la care se vor finaliza lucrările de modernizare din zona respectivă, aflate în desfășurare.
Societatea Termoficare Constanța SRL a anunțat vineri, 21 octombrie, că tot orașul a rămas fără apă caldă, după ce Electrocentrale Constanța a rămas fără gaz!
Tot vineri, prețul energiei termice pentru populație aprobat astăzi 21.10.2022 de către Consiliul Local al Municipiului Constanța pentru sezonul rece care urmează, va fi de 450,00 lei/GCal inclusiv TVA (echivalent a 386,93 lei/MWh inclusiv TVA).
„Autoritatea publică locală sprijină populația racordată la sistemul municipal alocând o subvenție substanțială la energia termică, așa încât costurile populației cu încălzirea să fie suportabile. Totodată, persoanele cu venituri mici, pot depune cereri la locațiile indicate de Primăria Constanța pentru a beneficia de ajutoarele pentru încălzirea locuințelor.”, a anunțat Termoficare Constanța.
Motivat de faptul că în lipsa resurselor financiare Electrocentrale Constanța SA nu și-a putut onora obligația achitării în avans a gazelor naturale utilizate la prepararea agentului termic, așa cum s-a stabilit prin Ordonanța Guvernului nr. 27/2022, aceasta a oprit producerea agentului termic în CET Palas. Pentru a asigura lichiditățile necesare achitării gazelor naturale în perioada următoare, Termoficare Constanța SRL va achita către furnizorul de gaz un avans din subvenția la căldură aprobată de municipalitate în ședința de astăzi.
Recomandare: Suma imensă plătită în Constanța pentru a subvenționa gigacaloria: 203.000 de lei pe zi, în fiecare zi
„Oprirea furnizării energiei termice în aceste zile facilitează executarea lucrărilor de modernizare a rețelei de transport într-un ritm mai accelerat și permite repararea avariilor depistate în urma probelor la rece, astfel încât infrastructura termică să fie pregătită pentru începerea furnizării căldurii. Până la reluarea furnizării producerii de energie termică în CET Palas, perioadă pe care o dorim cât mai scurtă, suntem puși în imposibilitate să vă furnizăm apă caldă de consum.”, au mai spus cei de la Termoficare.