Scriam, acum jumătate de an, un editorial în care spuneam că unul dintre numele de forță ale liberalilor din România, Ramona Mănescu, a fost aruncat, aproape fără voia sa, în lupa pentru primăria Constanța.
Una dintre explicațiile pe care le dădeam este că liberalii au apelat la o metodă de manipulare pe care o putem numi ”contaminare pozitivă”.
”Lăsăm să se înțeleagă că va candida Ramona Mănescu, o persoană cu un CV mult mai bogat ca al domnului Gepeto (scuzați-mă din nou, Borioanu). În momentul când aceasta va refuza (și există indicii bune că va face acest lucru), Boroianu (sau alt candidat) va fi prezentat nu ca o alternativă la Ramona Mănescu, ci ca o persoană care stă mai bine decât ea în sondaje, care este mai dorită de constănțeni, care cunoaște mai bine problemele orașului. Ca alegerea ideală. Dl. Borooanu va fi beneficiat, astfel, de o contaminare pozitivă de pe urma renumelui Ramonei Mănescu”, scriam atunci.
Iată că ce anticipam s-a înfăptuit. Europarlamentarul PNL Ramona Mănescu nu va candida la Primăria Constanţa. dar îl va susţine pe Robert Boroianu, se arată pe mondonews.ro.
„Nu am crezut niciodată că aş fi cel mai potrivit candidat pentru Primăria Constanţa. Am susţinut, susţin şi voi susţine mereu organizaţia PNL din Constanţa, aşa cum am făcut-o mereu, în orice funcţie m-aş fi aflat. Mai mult, cred că pentru Primăria Constanţa cea mai bună soluţie o reprezintă liberalul Robert Boroianu. El nu trebuie să-şi reorienteze cariera profesională pentru a se pune în slujba constănţenilor ci doar să aplice în practica administraţiei locale ce a învăţat în 18 ani de antreprenoriat – eficienţă, competenţă, competitivitate şi responsabilitate”, a declarat Ramona Mănescu.
Aceasta își valorizează experiența de la Bruxelles pentru a pune asfel în valoarea și mai mult faptul că susținându-l pe R. Boroianu susține un candidat valoros.
„La Bruxelles suntem o echipă care are ca principală menire reprezentarea corectă şi profesionistă a intereselor României. Dincolo de problemele interne ale Uniunii Europene care sunt în atenţia noastră, de temele privitoare la relaţiile dintre cele 28 de State Membre şi parteneri, vecini sau alte teritorii, avem o primă datorie legată de ţară. Cu aplecare şi competenţă se pot face foarte multe pentru România, de acolo, de la Bruxelles. Iar dacă vorbim despre Constanţa, credeţi-mă că acesta este un subiect care apare în foarte multe din discuţiile şi preocupările mele. Fie că este vorba de Forumul Economic de la Doha, de Romania ENERGY DAY la Bruxelles sau de o întâlnire a Grupului de Prietenie UE – Oman pe care îl prezidez, nu uit să menţionez de Constanţa – cel mai mare port la Marea Neagră şi un hub energetic important pentru Europa. Din ţările Baltice, trecând prin zona Caucazului şi până în Peninsula Arabică am întâlnit nenumărate persoane şi firme, în căutare de oportunităţi de investiţii şi o poartă de intrare în Europa. Constanţa exact asta este şi nu văd de ce astfel de afaceri ar fi atrase de Burgas şi nu de oraşul meu natal. Până acum, imaginea şi mai ales credibilitatea administraţiei locale au suferit din cauza unui model, să zicem inedit, de abordare. Când îţi bat la uşă oportunităţi de investiţii de sute de milioane de euro, trebuie să arăţi disponibilitate, să ai un aparat administrativ deja pregătit şi să poţi contribui cu o infrastructură pe măsură. Viitorul primar al Constanţei trebuie să fie conştient că are în responsabilitate cel mai mare oraş din estul României, peste 300.000 de oameni şi o nevoie arzătoare de locuri de muncă stabile şi bine plătite, venituri bugetare predictibile şi în creştere, la care se adaugă o infrastructură aflată încă departe de standardele pe care toţi ni le dorim. Robert Boroianu are acea experienţă de management, dublată de succese incontestabile, ale cărei principii de eficienţă şi responsabilitate ni le dorim transpuse şi în administraţia publică. Îmi este şi mie mai uşor să promovez interesele Constanţei şi oportunităţile oferite de întreaga zonă, când ştiu că în biroul primarului stă cineva care cunoaşte din proprie experienţă cât de mult contează o zi în minus cu procedurile birocratice sau care a trecut prin stresul zilei de salarii, când de priceperea ta managerială depinde traiul şi veniturile a mii de oameni”, a mai spus Ramona Mănescu.
”Contaminarea pozitivă” este o tehnică pe care candidatul PNL o va mai folosi în această campanie, prin alăturarea, într-un mod sau altul, de greii partidului.
Rămâne de văzut cât de mult îi va folosi acest scenariu lui R. Boroianu, dacă va fi desemnat candidatul PNL pentru Primăria Constanța. Nicio surpriză nu este exclusă.