Coșmarul șanțurilor și gropilor din Constanța nu s-a terminat: mai avem de îndurat trei etape

Coșmarul șanțurilor și gropilor din orașul Constanța este departe de a se termina. Dimpotrivă.

Primăria a anunțat azi că în data de 28.10.2024 s-a semnat contractul de finanțare pentru etapa a doua a proiectului „REABILITAREA REȚELELOR TERMICE PRIMARE/TRANSPORT A ENERGIEI TERMICE DIN MUNICIPIUL CONSTANȚA – ETAPA 2”.

Valoarea totală a acestei etape a  proiectului este de 24.060.373 lei cu TVA, din care cofinanțare asigurată de beneficiar 408.008 lei.

De asemenea, în data de 31.10.2024 s-a semnat un contractul de finanțare pentru etapa a doua de re reabilitare a rețelelor a proiectului „REABILITAREA REȚELELOR DE TERMOFICARE DIN MUNICIPIUL CONSTANȚA – ETAPA 3”.

Valoarea totală a acestei etape a proiectului este de 11.314.783 lei cu TVA, din care cofinanțare asigurată de beneficiar 191.933 lei.

Etapa 2 este în lucru și vizează înlocuirea a 12,716 km traseu de rețea termică primară, 25,432 km de conducte din magistrala II, conducte vechi/uzate cu izolația termică deteriorată.

„Pentru această etapă au fost deschise mai multe șantiere în care se va lucra la foc continuu în perioada următoare. Firma contractată pentru realizarea lucrărilor va profita de faptul că urmează perioada de revizie a CET și nu va mai fi nevoie să amplaseze conducte pentru asigurarea provizoratului, timp în care va schimba cât mai multe tronsoane de conducte.”, spune primăria anul trecut.

Etapa 3 vizează zona centrală a orașului, unde se lucrează cu prioritate pe arterele rutiere în care proiectul de înlocuire a conductelor se suprapune cu cel de „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”. Această etapă presupune reabilitarea 4,03 km traseu de conducte primare aferente a trei tronsoane de rețea termică primară și 3,025 km traseu de conducte secundare aferente unui număr de 11 puncte termice, precum și reabilitarea de vane, cămine, înlocuirea ansamblelor de contorizare a agentului termic primar și secundar, precum și montarea unei bucle de echilibrare hidraulică.  

Va urma și etapa 4, care are ca obiectiv general reabilitarea unor rețele/ramuri termice secundare, aferente a 12 puncte termice în lungime de aproximativ 23 km. Pentru această etapă, Primăria Constanța a lansat procedura de proiectare și execuție a lucrărilor, iar termenul de deschidere a ofertelor era 18 septembrie.

Recomandare:

Peste 20 de ani, conductele de termoficare din Constanța care de-abia au fost instalate trebuie schimbate

Numărul constănțenilor abonați la sistemul centralizat de încălzire a scăzut de la aproape 90.000 la puțin peste 30.000


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

5 comentarii la “Coșmarul șanțurilor și gropilor din Constanța nu s-a terminat: mai avem de îndurat trei etape

  1. Bani aruncati aiurea pe un sistem falimentar. Trebuiau desfiintata toata reteau si toti banii trebuiau investiti in centrale pentru fiecare bloc.pt ca reteaua e deja facuta iar pierderile erau mult mai mici. Nu se vrea.ati distrus tot orasul cu gropi aglomeratie trafic infernal si praf.banii astia trebuiau cheltuiti pe infrastructura parcari fatade reabilitare.

  2. Prima etapa cand se termina. Siveja-Dezrobirii e un etern camp de lupta bombardat de „termie” si raja. Baba Novac a primit un asfalt in valuri inca din prima zi de asfaltare. Asta duoa ce s au prelungit lucrarile cu peste o luna fata de termenul initial. Dezrobirii/Bratianu, statiile autobuz mutate din locul lor de doua cratere imense. Nu vor fi acoperite pana la vara. Cer!
    In fata Cet ului se lucreaza de 4 ani. Nicio varianta de asteptare pt finalizare. Str Maramures, sapata si lasata cu santuri. La fel ca cele din zona:Chiliei, Crisanei etc.
    Toate strazile din spatele Tomisului(Bratescu, Lahovari, Decebal, Dacia), „pline” de santuri.
    Cand vor avea constantenii sansa primei comemorari a lui Chitac? Pentru ca altfel nu exista nicio sansa ca acest (fost) frumos oras sa revina la normal!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Șoc financiar din 2025: facturile la energie se vor dubla pentru milioane de români

mar nov. 5 , 2024
Mulți din cei aproximativ 3 milioane de clienți ai furnizorului de energie PPC România, fostul Enel, au primit notificări prin care sunt anunțați că de anul viitor prețul curentului electric va crește. Astfel, acesta va fi de 1,31 lei/kWh după expirarea actualei scheme de plafonare-compensare a facturilor la 31 martie […]

V-ar putea interesa și: